Agermanament La Vuelta Copa America
Jaume Collboni amb el director general de la Vuelta 2023, Javier Guillén, i el conseller delegat de la Copa Amèrica, Grant Dalton.

La Vuelta i la Copa Amèrica s’agermanen a Barcelona

Collboni reivindica el retorn dels grans esdeveniments esportius a la capital catalana com a palanca per "millorar la ciutat i la seva qualitat de vida"

La Vuelta i la Copa Amèrica s’han agermanat aquest divendres a Barcelona, un dia abans que el ciclisme envaeixi la ciutat. L’alcalde Jaume Collboni ha presidit l’acte d’unió entre els dos esdeveniments esportius que acollirà la ciutat properament, acompanyat pel director general de la Vuelta 2023, Javier Guillén, i el conseller delegat de la Copa Amèrica, Grant Dalton. Per a Collboni, el retorn de grans competicions a la capital catalana és una palanca per “millorar la ciutat i la seva qualitat de vida”.

“Els grans esdeveniments internacionals esportius ens deixen un llegat de projecció internacional positiva i constructiva i de transmissió dels valors de l’esport com ara la competició neta i l’esforç”, ha defensat Collboni. “També ens deixen ingressos econòmics molt importants per l’economia local de Barcelona”, ha agregat, sense deixar de recordar que fa més d’una dècada que la ciutat no acull esdeveniments d’aquestes característiques.

Ho ha dit des de la platja del Somorrostro, lloc escollit també per a l’arrencada de la Vuelta aquest dissabte, més de 60 anys després de l’últim cop que ho va fer a Barcelona. “Aquí ens hem trobat l’escenari de sortida més bonic i increïble que hem fet mai, amb el Mediterrani d’amfitrió”, ha valorat Guillén.

L’acte d’agermanament ha comptat amb l’intercanvi de les samarretes de les dues competicions. Una d’elles ha estat el mallot vermell que buscaran conquistar els 22 equips competidors de la 68a edició de la Vuelta 2023, amb 21 etapes previstes, les dues primeres a Barcelona, pedalant davant d’icones de la ciutat com la Sagrada Família, la Torre Glòries, Arc de Triomf i Montjuïc.

Durant aquest cap de setmana, Barcelona es convertirà en l’epicentre del ciclisme professional, amb unes 3.500 persones que es desplaçaran fins a la ciutat per fer possible la prova esportiva, ja siguin personal de l’organització o els corredors i el staff dels equips participants. També es preveuen més de 1.000 periodistes i 300 mitjans retransmetent les seves cròniques des de la capital catalana, amb una audiència mitjana estimada a Espanya d’1,5 milions d’espectadors.

La celebració de la Vuelta comportarà grans afectacions a la mobilitat dels barcelonins, especialment en la primera etapa de dissabte, amb un recorregut de més de 14 quilòmetres que transcorrerà íntegrament pels carrers de la capital catalana. Segons l’Ajuntament, serà l’afectació de trànsit més important de la història de la ciutat.