Les deu ciutats més cares del món

Singapur és, per cinquè any consecutiu, la ciutat més cara del món segons l’estudi Worldwide Cost of Living 2018 publicat recentment per The Economist Intelligence Unit. Prenent com a referència el cost de vida de la ciutat de Nova York (100), Singapur té un índex de 116 punts.

La segona ciutat en el rànquing és la capital de França, París (112), mentre que el tercer lloc l’ocupa la ciutat suïssa de Zuric (112).

Cinc ciutats occidentals europees es troben entre les deu més cares del món. A més de les esmentades París i Zuric, també s’inclouen entre les posicions més altes del rànquing Oslo (Noruega), Ginebra (Suïssa) i Copenhaguen (Dinamarca).

La quarta plaça és per a Hong Kong, mentre que una altra ciutat asiàtica, Seül (Corea del Sud) és enguany la setena més cara del món.

La novena posició és per a Tel Aviv (Israel), mentre que en la desena apareix Sydney (Austràlia).

 

 

Entre els canvis més significatius dels darrers anys es troba el de Tòquio (Japó), que va arribar a ser la ciutat més cara del món l’any 2013, però que ara ja no apareix ni tan sols entre les deu primeres gràcies a la baixa inflació de l’economia japonesa. En canvi, la capital de Corea del Sud, Seül, era la número 21 fa cinc anys i ara és la sisena més cara.

La ciutat de Nova York, com ha succeït amb altres ciutats dels Estats Units, ha retrocedit diverses posicions en el rànquing d’aquest any, en bona manera a causa de la debilitat del dòlar. Ara ocupa el tretzè lloc després de caure quatre posicions, tot i que continua estant molt per sobre que fa cinc anys, quan era la 27a ciutat en el rànquing de les més cares del món.

Per elaborar l’estudi, The Economist Intelligence Unit compara més de 400 preus individuals de 160 productes i serveis diferents. Entre ells es troben els preus del menjar i la beguda, la roba, l’habitatge, el transport, les escoles i d’altres.

Statista també ha analitzat aquestes dades i ha preparat un gràfic amb les deu ciutats que han pujat més posicions en el rànquing d’aquest any respecte de l’any anterior. Una d’aquestes ciutats és Madrid, que ocupa el lloc número 34 entre les ciutats més cares del món (amb un índex de 85 punts) després d’haver pujat deu posicions en la classificació.

Infografía: Madrid, una de las ciudades que más se ha encarecido en el último año | Statista

Més infografies a Statista