Imatges

L’exposició més àmplia de Jordi Colomer desembarca al Macba

Més de 50 obres repassen la trajectòria de l'artista a través de formats que van des de les escultures fins als ‘collages’, passant per fotografies i ‘performances’, amb la condició escènica com a fil conductor

La mostra retrospectiva més àmplia feta fins el moment sobre l’artista barceloní Jordi Colomer ha inundat el Macba d’instal·lacions audiovisuals, collages, sèries fotogràfiques, escultures i accions en viu. Sota el nom Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus, la mostra proposa fer un recorregut per la seva trajectòria, des de finals de la dècada de 1980 fins a l’actualitat. 

L’exposició, que podrà veure’s fins al 24 de setembre, convida a fer aquest recorregut de manera desordenada i fugint de disposicions cronològiques. Les més de 50 obres que conformen la mostra segueixen un altre fil conductor: la dimensió escènica, en la qual conflueixen allò il·lusori i la realitat. 

Comissariada per Martí Peran, l’exposició aborda la vida col·lectiva de les ciutats des dels diversos angles i disciplines que donen forma a l’univers creatiu de Colomer. I és que l’artista, nascut a Barcelona el 1962, ha explorat múltiples formats per abordar qüestions com l’imaginari popular, la comunitat, la ficció, la utopia i la provisionalitat. 

La retrospectiva de la seva obra ha desembocat en una mescla de relats, objectes i geografies. A més de compilar obres destacades de la seva trajectòria, amb motiu de l’exposició s’han desenvolupat tres noves produccions: Abecedario argentino, amb nens de Buenos Aires explorant conceptes a partir de les seves inicials; Spanish Coast, i El Balcó, que compta amb la col·laboració del Casal dels Infants del Raval. 

La mostra s’acompanyarà de la publicació d’un llibre sobre l’univers de Colomer. Amb textos de Martí Peran, Bendetta Casini, Ignasi Duarte, Carolina Olivares i Núria Gómez Gabriel, farà un repàs de la pràctica d’un artista que, a més d’haver estat el representant del pavelló espanyol a la Biennal de Venècia de 2017, ha presentat nombroses exposicions d’àmbit nacional i internacional, i compta amb obres a col·leccions com la del Museu Reina Sofia, el Pompidou de París i el Mumok de Viena.

Elements del projecte ‘Abecedario argentino’ dins de l’exposició de Jordi Colomer al Macba.
Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

IESE i ESADE empaten com a segones millors del món en formació de directius

Les dues escoles de negocis barcelonines se situen per darrere de HEC París, en un…

20 de May de 2024
  • La Barcelona que estimo

Al·legat a favor de la platja de Barcelona

Si hi ha una cosa típica d’un/a barceloní/na de soca-rel és que mai va a…

20 de May de 2024
  • Good News Barcelona

“Dins del sector de la construcció, o ets sostenible, o no seràs”

El saló de la construcció de Fira de Barcelona creix un 50% en superfície en…

20 de May de 2024
  • Good News Barcelona

Quatre històries d’emprenedoria a CASA SEAT

Una taula rodona acostarà les experiències d'empreses emergents com Mundimoto, PropHero, Apolo Kids i Aldara

19 de May de 2024
  • El Bar del Post

Felipe Cabezas: Més enllà de la frontera entre el teatre i la vida

“Abans de res, jo soc actor i ho he estat des de molt jovenet. Vaig…

18 de May de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona pot ser el millor pavelló d’una Biennal

Sara Catalán no només vol exportar allò bo dels models que ha vist arreu del…

18 de May de 2024