Palauet Teià
El Palauet de Teià.

Neix el festival gastronòmic Orígenes, que se celebrarà en una masia de Teià

La primera edició de la trobada serà aquest divendres i dissabte, i reunirà xefs, productors i emprenedors per viure una experiència gastronòmica innovadora, difondre talent i conscienciar a la societat sobre la importància del consum responsable

El sector de la gastronomia celebrarà aquest cap de setmana l’arribada d’una nova cita, Orígenes Festival Gastronòmic. La trobada té la missió de protegir i potenciar els millors productes del país, des del Mar Cantàbric fins al Mar Mediterrani, però també la tècnica tradicional i l’entorn d’una manera conscient, ètica i sostenible.

“Orígenes neix amb el propòsit de deixar un llegat, no és un projecte per a un any. Volem que l’assistent reflexioni sobre la necessitat de prendre consciència sobre la cuina i el planeta”, defensa el cofundador del festival, Lluís Cintas. Per fer-ho, s’incidirà en la importància de la tradició, l’artesania i el respecte pel medi ambient per viure una gastronomia de màxima qualitat.

Segons remarquen els organitzadors, es tracta del primer festival gastronòmic que se celebra des de l’inici de la pandèmia. Les dates de la primera edició seran divendres 11 i dissabte 12 de juny, i la ubicació escollida, el Palauet de Teià, una masia històrica i singular del segle XVII de reconstrucció neomedieval.

Una dotzena de xefs, productors i emprenedors com Albert Roca, Viri Fernández, Eva Vila o Carlos Piernas contribuiran a oferir una experiència única en aquesta trobada a l’aire lliure i enmig de la naturalesa. Presentaran 12 degustacions cuinades en viu i acompanyades amb una selecció d’onze vins efectuada per Quim Vila per a un màxim de 350 assistents. El preu de l’entrada és de 195 euros, import que inclou el menú gastronòmic i l’accés a diverses activitats paral·leles.

Així, el festival també organitzarà tallers de creatius com KM Zero Food Innovation Hub; música en directe de Clara Gispert o Miqui Puig; còctels d’autor de Manel Vehí; exposicions audiovisuals, i debats amb professionals com Josep Roca o l’arqueòleg Eudald Carbonell.

Aquest projecte està impulsat per Cintas, també fundador i conseller delegat de BoBô Barcelona; la consellera editorial de La Vanguardia Dossier, Ana Godó, i el propietari de Suárez Asesoría d’Esdeveniments Globals, Emilio Suárez.