Oracle s'ha convertit en un dels principals llogaters de la Torre Glòries. @TheNBP

Oracle trasllada les oficines comercials a Barcelona a la Torre Glòries

La multinacional tecnològica té 400 empleats a la ciutat, on també va establir el hub internacional de desenvolupament Oracle NetSuite, que s'encarrega de les solucions empresarials en el núvol per a pimes

La multinacional tecnològica Oracle s’ha convertit en un dels principals llogaters de la Torre Glòries, al districte 22@. La companyia nord-americana de software ja ocupa quatre de les 34 plantes que té aquest edifici d’oficines de Merlin Properties, després d’haver-hi traslladat les seves oficines comercials des del centre de Barcelona, ciutat on està present des de fa més de 30 anys.

Les oficines s’han establert a les plantes 19 i 20, i s’han sumat a les que la multinacional ja ocupava des de fa més de tres anys quan va decidir establir el hub internacional de desenvolupament Oracle NetSuite, amb professionals d’unes 40 nacionalitats diferents que, des d’allí, defineixen el futur de les solucions empresarials al núvol per les petites i mitjanes empreses a tot el món. En conjunt, a Barcelona, Oracle té una plantilla de 400 professionals.

Amb aquest canvi d’emplaçament, la companyia té com a principal finalitat apropar-se als seus clients, socis i empleats amb nous espais, “d’acord amb l’esperit customer-centric i innovador d’Oracle, que propicien un nou model de treball dinàmic de col·laboració i creativitat, també alineat amb el seu compromís amb la sostenibilitat”, ha explicat la firma coincidint amb la inauguració oficial de les instal·lacions, amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

La companyia ha aprofitat el trasllat per adaptar les formes de treball als nous temps, per la qual cosa les noves oficines no compten amb despatxos i sí amb llocs de treball “no assignats” en àrees delimitades per equips, zones de treball amb formats diversos, així com àrees de col·laboració, reunions, suport i clients.

La forma de fer negoci, de col·laborar, crear i relacionar-se amb empleats i clients ha canviat de manera dràstica en els últims anys, fruit de la digitalització i la innovació, i els  espais de treball  necessiten adaptar-se a aquesta nova realitat”, explica Joan Planella, director regional de Vendes Mediterrani i director general de l’oficina de Barcelona d’Oracle.

El director general d’Oracle Ibèrica, Albert Triola, va destacar l’aposta de la multinacional per la innovació i el seu paper en l’ecosistema de Barcelona, on participa en el Barcelona Health Hub i és membre del Cercle Tecnològic de Catalunya i del Clúster Digital de Catalunya. Va recalcar que Oracle inverteix més de 6.000 milions de dòlars en innovació cada any, amb l’objectiu de posar-la a l’abast de totes les empreses.

oracle oficines Torres Glòries
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en l’acte d’inauguració de les noves oficines.