L’ICF al costat de les empreses: el cas d’Inoxforma

La COVID-19 ha provocat una reducció de l’activitat i de la facturació d’emprenedors, pimes i entitats, afectant de manera notable la seva tresoreria. Amb l’objectiu de pal·liar aquesta situació, l’Institut Català de Finances ha posat en marxa solucions de finançament en forma de préstecs i avals.

[dropcap letter=”U”]

na de les principals conseqüències de la COVID-19 per al teixit empresarial ha estat el descens o aturada de l’activitat, fet que ha provocat certes dificultats per fer front als pagaments a curt termini. Conscients d’aquesta situació, l’Institut Català de Finances, conjuntament amb el Govern de la Generalitat, ha treballat des de l’inici de la pandèmia per oferir solucions de finançament que permetessin a emprenedors, empreses i entitats fer front a la nova realitat. En total, 1.100 milions d’euros en forma de préstecs i avals.

L’empresa industrial catalana Inoxforma és una de les més de 1.500 companyies que, en els darrers mesos, ha rebut finançament de l’ICF per cobrir les necessitats de liquiditat i preservar els llocs de treballs. Amb seu a Manresa i més de 45 anys d’experiència, aquesta pime és especialista a transformar l’acer inoxidable per fer productes acabats o semi acabats, destinats als sectors de l’alimentació, l’elèctric-electrònic i el de valvuleria.

L’ICF continua fent costat al teixit econòmic per finançar projectes que permetin construir un futur sostenible en què el creixement i la innovació siguin eixos vertebradors

La crisi de la COVID-19 va provocar que l’empresa tanqués durant diverses setmanes, per després tornar amb unes condicions que no eren les habituals, afectant la seva tresoreria. Tot plegat va fer que Inoxforma, que exporta més d’un 80% de la seva fabricació a Europa, Estats Units i Rússia, sol·licités el préstec “ICF Eurocrèdit COVID-19”, una línia de crèdit finançada al 100% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, que compta amb unes  condicions molt avantatjoses per a les pimes.

“Com no sabem com acabarà aquesta situació, volíem tenir resolta la nostra tresoreria, per no tenir problemes futurs”, declara Elvira Garcia, gerent d’Inoxforma. De totes maneres, si l’activitat torna al ritme normal, l’empresa usarà aquests recursos europeus per fer inversions que millorin la seva competitivitat.  L’ICF, com a banca pública de Catalunya, continua fent costat al teixit econòmic per tal de finançar projectes que permetin construir un futur sostenible en què el creixement i la innovació siguin eixos vertebradors de l’economia i les empreses.