Estands Photo Forum Fest 2023
Estands al Photo Forum Fest 2023.

El Photo Forum Fest es consolida a la Fira de Montjuïc

El congrés reforça el seu paper com a punt de trobada anual de professionals del sector i aficionats

El Photo Forum Fest, saló per a professionals i aficionats de la fotografia, es consolida en la seva segona edició al Palau de Congressos de Fira de Barcelona a Montjuïc. Des del dimecres fins al divendres d’aquesta setmana, el congrés permet conèixer les últimes tendències en equips i tècniques, amb exposició de productes i xerrades. Alguns dels ponents més destacats d’enguany són Alex Webb, Michael Kenna i Joan Fontcuberta.

El congrés disposa aquest any d’una superfície de 3.000 metres quadrats on les grans marques del sector exposen les seves últimes novetats. Nikon, Sony, Fujifilm, Canon, Olympus, DJI i Apple són algunes de les companyies que ocupen els 50 estands que configuren l’edició 2023. Amb més de 10.000 inscrits, la gran majoria d’assistents són aficionats de la fotografia, a qui els expositors els oferiran preus rebaixats. Es barrejaran amb els que assisteixen al saló a fer negocis, perfil que els organitzadors quantifiquen en uns 1.500.

L’origen del Photo Forum Fest és Bodaf, congrés dedicat a la fotografia de noces que se celebra a la capital catalana des de fa onze anys. Va anar creixent edició rere edició, fins que l’any 2018 se’ls hi va quedar petita la seva anterior ubicació, l’Auditori Axa, per la qual cosa els organitzadors van abordar l’expansió. Aquesta va passar per arribar a Fira de Barcelona, però també per incloure més potes de la fotografia, sumant els treballs sobre naturalesa, fotoperiodisme i viatges.

“Barcelona es converteix aquests dies en la capital de la fotografia, no només a nivell nacional, sinó a nivell europeu”, assenyala Eduard Casanova, de Casanova Foto, un dels portaveus del saló. En aquesta edició, s’han registrat participants de 16 països, entre ells, Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica i Països Baixos.

Com a novetat aquest any, s’han incorporat quatre exposicions, encara que aquest no sigui el focus principal del saló. El Photo Forum Fest no vol competir amb festivals com PHotoESPAÑA o el Visa pour l’image, i prefereix centrar-se a donar eines al sector perquè es trobi una vegada a l’any i tanqui acords comercials.