Barcelona, escenari principal de la nova sèrie de Netflix amb Mario Casas

El inocente, dirigida pel barceloní Oriol Paulo, explica la història del Mateo, un expresidiari que torna a veure's perdut en una trama de misteri i intrigues

El Museu Nacional d’Art Contemporani (MNAC) i les seves vistes de Barcelona des de Montjuïc, les torres Mapfre i el zoo són alguns dels espais on s’ha gravat El inocente, la nova sèrie de Netflix amb Mario Casas. El barceloní Oriol Paulo s’ha encarregat de dirigir aquesta adaptació de la novel·la homònima escrita per l’estatunidenc Harlan Coben i l’ha rodat íntegrament a Catalunya, amb un equip de 500 tècnics, 140 actors, 100 especialistes i 1.800 extres i figurants. A Casas l’acompanyen Aura Garrido, José Coronado, Alexandra Jiménez, Juana Acosta i Gonzalo de Castro.

Casas interpreta el personatge del Mateo, un expresidiari condemnat per assassinat. La presó on complirà la seva condemna serà l’antiga presó de Figueres. Quan queda en llibertat, la seva dona, l’Olivia, està embarassada i, quan estan a punt de començar una nova vida junts, tot es torna a complicar i reapareixen el misteri i les intrigues a la vida del Mateo.

Per a Paulo, El inocente ha estat el projecte més complex i intens que ha realitzat mai. “És un thriller coral i polièdric ple de llums i ombres, un efecte dominó pel qual transiten i topen uns personatges que carreguen motxilles del passat i lluiten per trobar una segona oportunitat”, exposa. El també director de Los ojos de Julia, El cuerpoContratiempo ha comptat amb Jordi Vallejo i Guillem Clua com a guionistes d’aquesta sèrie, produïda per Sospecha Films i Think Studio per a Netflix.

Aquest thriller no només s’ambienta a Barcelona. En primer lloc, se’n va de ruta per l’àrea metropolitana, fins a l’Aeroport del Prat, concretament a la T1. En una imatge ara inusual, Casas es veu envoltat de persones que deixen els seus familiars i amics al kiss and ride, tots ells sense mascaretes i abraçant-se sense por. Això s’entén perquè la sèrie es va gravar abans de la pandèmia, quedant pendents només algunes parts per a després de l’estat d’alarma. També se’n va més enllà, passant per Sitges i Figueres. 

La relació de Netflix i Mario Casas amb Barcelona

El inocente no es la primera producció que Netflix ubica a Barcelona. La primera va ser Hache, ambientada en la Barcelona dels anys 60 i amb una història tèrbola com a argument. Loco por ella també s’ha rodat a la capital catalana. La pel·lícula s’acaba d’estrenar i està protagonitzada pel català Álvaro Cervantes i la basca Susana Abaitua, coneguda pel seu paper a Patria com la filla del Txato.

Tampoc era la primera vegada que Mario Casas era el protagonista d’una gravació a Barcelona. Una generació d’adolescents —ara ja adults— sempre el recordarà com l’Hache que anava en moto per la ciutat a Tres metros sobre el cielo, portant a Maria Valverde pel pont de Vallcarca. Ell tampoc se n’oblida, com va demostrar en el discurs d’agraïment al Goya per No matarás.

[separator type=”thin”]

Imatges destacades, per Quim Vives

  1. Rodatge amb vistes a la capital catalana des de Montjuïc.
  2. Mario Casas, a l’exterior del MNAC.
  3. L’actor en un moment del rodatge a l’interior del museu.
  4. Oriol Paulo i Mario Casas gravant a l’aeroport.
  5. Rodatge a la T1 del Prat.
  6. Exterior de l’antiga presó de Figueres.
  7. Mario Casas, en una escena com a pres.
  8. Escena a Sitges.