Música

El Sónar se celebrarà únicament a L’Hospitalet a partir del 2026

El festival de música electrònica abandonarà el recinte firal de Montjuïc a causa de les obres per a la seva posada a punt

La transformació a la qual se sotmetrà el recinte firal de Montjuïc amb motiu del seu centenari afectarà un dels seus inquilins, el Sónar, qui ocupa el mes de juny els seus palaus i la Plaça de l’Univers amb concerts de dia i xerrades. A partir del 2026, el festival de música electrònica es passarà a celebrar únicament al recinte firal de Gran Via, on des del 2001 situa els seus concerts de nit. “El 2026 tindrem un nou Sónar i serà la millor proposta possible”, ha assenyalat el codirector del Sónar, Ricard Robles, a la presentació de la programació de l’edició d’enguany.

Va ser aquest dilluns quan Fira de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona van començar a definir el calendari d’obres per als palaus de Montjuïc, amb una primera fase dotada de 290 milions per construir un nou Palau de Congressos, un pavelló multifuncional de dues plantes i una incubadora de startups. Els treballs es preveu que comencin el 2026 i s’allarguin fins al 2029, havent encara de definir altres peces del projecte de renovació, com la construcció de mig miler d’habitatges assequibles i equipaments públics, i l’ampliació del MNAC.

Davant l’anunci, el Sónar ha avançat aquest dimarts que fa mesos que estan treballant amb les diferents institucions implicades per reconfigurar una vegada més la seva programació. “Som un festival mutant per naturalesa. Ens ha tocat créixer, canviar i reinventar-nos, sempre propiciant que tant l’artista com el públic tinguessin la millor experiència possible”, ha emfatitzat Robles. De moment, està pràcticament tancat el seu trasllat íntegre d’aquí a dues edicions a L’Hospitalet de Llobregat. Passades les obres, Robles no descarta recuperar les dues seus.

Amb la mirada posada en el trasllat al recinte de Gran Via, el Sónar ha acabat de completar la programació d’aquest 2024, del 13 al 15 de juny. Amb més de 200 concerts i DJ sets, alguns dels grans noms seran Air, Jessie Ware, Kaytranada, Laurent Garnier, Vince Staples, Charlotte de Witte, Sevdaliza, Folamour, Paul Kalkbrenner, Floating Points, Richie Hawtin i Kerri Chandler. També destacarà el guitarrista flamenc Yerai Cortés.

Un any més, els concerts s’acompanyaran amb les xerrades i conferències del Sónar+D, el programa congressual que aborda les tendències que viu el sector. La 12a edició del Sónar+D tornarà a parlar de l’impacte de la intel·ligència artificial (IA) a la indústria, però també abordarà el paper de les plataformes i noves formes d’entreteniment amb la realitat augmentada i les experiències immersives. Més de 100 propostes s’exposaran a Montjuïc per mostrar productes i serveis concrets d’aquestes noves oportunitats.

El festival de música electrònica no només es caracteritza per ampliar el seu àmbit d’actuació sinó també per superar les fronteres de Fira de Barcelona. La Sónar Week 2024 farà arribar la seva programació a tota la ciutat, amb exemples com el festival de cinema generat amb IA +RAIN Film Festival, coorganitzat juntament amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF). També es faran intervencions artístiques al Pavelló Mies van der Rohe, per part de l’oceanògraf Joan Llort i els artistes Entangled Others i Daphne X, i a la Casa Batlló, amb la música d’un clàssic del festival, The Chemical Brothers, envaint la joia gaudiniana amb una experiència immersiva.

El Sónar de Dia envairà només dues edicions més la Plaça del Univers, sent aquesta una de les zones afectades per les obres de remodelació del recinte firal de Montjuïc. © Martini Ariel
Compartir
Publicado por
Cristina Martín Valbuena

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

IESE i ESADE empaten com a segones millors del món en formació de directius

Les dues escoles de negocis barcelonines se situen per darrere de HEC París, en un…

20 de May de 2024
  • La Barcelona que estimo

Al·legat a favor de la platja de Barcelona

Si hi ha una cosa típica d’un/a barceloní/na de soca-rel és que mai va a…

20 de May de 2024
  • Good News Barcelona

“Dins del sector de la construcció, o ets sostenible, o no seràs”

El saló de la construcció de Fira de Barcelona creix un 50% en superfície en…

20 de May de 2024
  • Good News Barcelona

Quatre històries d’emprenedoria a CASA SEAT

Una taula rodona acostarà les experiències d'empreses emergents com Mundimoto, PropHero, Apolo Kids i Aldara

19 de May de 2024
  • El Bar del Post

Felipe Cabezas: Més enllà de la frontera entre el teatre i la vida

“Abans de res, jo soc actor i ho he estat des de molt jovenet. Vaig…

18 de May de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona pot ser el millor pavelló d’una Biennal

Sara Catalán no només vol exportar allò bo dels models que ha vist arreu del…

18 de May de 2024