El laboratori The Thinx, impulsat per la MWCapital i Telefónica al Pier 01.

Telefónica i la MWCapital s’alien per accelerar ‘startups’ basades en tecnologia 5G

El programa d'acceleració 5G ScaleUp seleccionarà a quatre startups que utilitzin aquesta tecnologia i els hi oferirà mentories virtuals i accés al laboratori The Thinx 5G Barcelona, al Pier 01

La tecnologia 5G s’espera que revolucioni la nostra manera de comunicar-nos i relacionar-nos amb els nostres mòbils. Però també suposarà un abans i un després en l’economia, que trobarà en la 5G una nova aliada per trobar solucions innovadores per a sectors molt diversos, com la indústria, la mobilitat urbana o la salut. La Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i Telefónica s’han tornat a unir, a través de la iniciativa 5G Barcelona i el hub d’innovació Wayra, per impulsar el programa d’acceleració 5G ScaleUp Program, que seleccionarà a quatre startups que utilitzin aquesta tecnologia.

Durant 17 setmanes, els emprenedors rebran formació virtual per part de mentors de Wayra i 5G Barcelona, en àrees com finances, vendes, màrqueting, inversió, branding, comercial o pitching. També rebran acompanyament per accedir a inversors i espais de networking, i obtenir visibilitat dins de l’ecosistema 5G. L’emprenedor i inversor Jorge Blasco; el fundador de Consejo Digital i col·laborador d’Esade, Franc Carreras; la consellera delegada de Swala Ventures i col·laboradora d’Esade, Katherine D’Amico; el director de Soluble Studio, Ismael Barros; la sòcia directora de Nekko Capital, Mercè Tell, i el conseller delegat de Bolibol, Roland Umlauft, seran alguns dels mentors que participaran en aquest programa d’acceleració.

Les empreses emergents escollides també podran accedir al laboratori The Thinx 5G Barcelona, impulsat per Telefónica i 5G Barcelona al Pier 01 de Barcelona Tech City. Amb accés a ràdio d’última generació i tecnologies específiques 5G, aquest espai permet a les startups analitzar i provar el funcionament dels seus productes i la viabilitat de les seves innovacions. Per a la seva selecció en el programa, les companyies hauran de presentar solucions validades que puguin incorporar tecnologies 5G, i també es valorarà el potencial de mercat i l’escalabilitat de la solució. La convocatòria per presentar-se està oberta fins al pròxim 14 de febrer.

La directora de Wayra Barcelona, Marta Antúnez.