Visitants jugant a videojocs en la setena edició del festival Retrobarcelona, l'any 2019.

Torna Retrobarcelona, la cita pels amants dels videojocs ‘vintage’

La fira ofereix l'oportunitat de tornar a viure l'experiència de joc original dels anys 80 i 90 a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat

Després de quatre anys d’absència, torna una nova edició de Retrobarcelona, la fira dels videojocs dels anys 80 i 90, dedicada a tots els amants del videojoc clàssic i vintage. L’essència de les consoles clàssiques torna amb energies renovades i amb la voluntat de recuperar l’esperit fundacional en aquesta vuitena edició on els protagonistes són els videojocs ancestrals.

Retrobarcelona se celebra aquest cap de setmana, 13 i 14 de maig de 10 a 20 hores a La Farga de L’Hospitalet de Llobregat. L’escenari comptarà amb més de 5.000 metres quadrats que convertiran el recinte en un autèntic saló recreatiu amb màquines d’època, ordinadors i tornejos oficials. El preu de les entrades és de 14 euros i els menors de cinc anys tenen l’accés gratuït.

L’objectiu de la mostra és reviure l’experiència de joc original dels anys 80 i 90 reivindicant i divulgant aquella cultura arcaica sobre la qual ha crescut una indústria que, avui en dia, mou xifres milionàries. Per fer-ho, el visitant podrà escollir entre 200 sistemes originals proporcionats per ordinadors, videoconsoles i pinballs. La fira té la intenció d’apropar el públic a l’evolució tècnica de les màquines pioneres, així com el seu impacte en la societat.

Els organitzadors prometen un cap de setmana protagonitzat per la nostàlgia i la diversió presentant el Retrobarcelona com un portal a la dècada dels 80 juntament amb un programa que ofereix tot un ventall d’activitats. En destaquen les 10 conferències impartides per personalitats de renom de la indústria. Una d’elles, sobre el 30è aniversari de la sèrie de videojocs DOOM, a càrrec del divulgador i programador Rafa Laguna i l’especialista en comunicació Gina Zero.

Un altre cita que els més aficionats determinaran com a parada obligatòria és la taula rodona amb creadors de continguts i youtubers de l’àmbit retro com ara Koyuki, Arlan, Tuberviejuner o Raquel Cervantes. A més, Retrobarcelona també ofereix la possibilitat d’assistir a diferents concerts musicals en els quals s’interpretaran melodies de videojoc. També assistirà Víctor Martínez, teclista del grup de DR. Prats, per interpretar el clàssic trivial musical.

Els menys vergonyosos tindran l’oportunitat de demostrar les seves habilitats com a jugadors en públic i també hi haurà una zona de mercat per endur-se els grans clàssics com a souvenir a casa. Aquesta nova edició contribueix a l’emprenedoria d’aficionats i programadors, que podran donar a conèixer les seves pròpies propostes de jocs en un espai per a l’Homebrew.

Aquesta proposta es tornarà a repetir en la iniciativa solidària Videojocs per Aliments, impulsada per ASUPIVA amb la finalitat de recaptar productes sense caducitat destinats al Banc dels Aliments de Barcelona. Centria tecnologia, Finetwork, Game i Teefactory.es se sumen a l’acte com a patrocinadors del festival.

Retrobarcelona vol reivindicar la cultura arcaica sobre la qual ha crescut una indústria del gaming.