Els fundadors de VB Devices, Enric Roche i Federico Grego.

VB Devices tanca una ronda de més d’un milió per comercialitzar els seus productes a Europa

El projecte iniciat fa cinc anys pel cirurgià vascular Enric Roche per revolucionar el tractament de varius preveu destinar també el finançament a preparar el salt als Estats Units

VB Devices, una startup biomèdica especialitzada en en solucions per a la medicina vascular, ha tancat una ronda de finançament d’1,06 milions d’euros, a través de la plataforma de micromecenatge Capital Cell. El finançament obtingut els permetrà començar la comercialització dels seus productes a Europa i preparar el seu salt als Estats Units.

L’empresa emergent està a punt de llançar al mercat el seu producte líder, Varixio, que té el potencial de convertir-se en l’estàndard per al tractament de varius mitjançant escleroteràpia, evitant les intervencions quirúrgiques. VB Devices també té previst començar a comercialitzar dues solucions més per fer més segurs els procediments d’intervenció cardiovasculars.

La companyia va ser creada pel cirurgià vascular Enric Roche i l’emprenedor biomèdic Federico Grego, actuals director mèdic i director general, respectivament. Tots dos la van impulsar amb la voluntat de revolucionar el sector de la salut des de l’experiència i la innovació.

Els dos fundadors es van conèixer el 2015 i van decidir començar amb el projecte a finals de 2016. Des d’aquest moment es va iniciar el procés d’obtenció de les certificacions sanitàries i la comercialització dels productes s’ha materialitzat el febrer de 2021. Des de la seva fundació l’empresa ha rebut 1,2 milions d’euros d’inversió, aportats per inversors privats i els propis fundadors.