TheNBP Factory

Cap al 5G: el Wanda Metropolitano, traslladat per uns dies a Barcelona

Viure un dia de partit en el Wanda Metropolitano és una experiència que ens permet gaudir d'un gran espectacle esportiu en un espai pioner per al futur de la connectivitat. La seva tecnologia, implementada per Cellnex Telecom, permet als aficionats gaudir d'una velocitat de transmissió de dades increïble a través dels seus “smartphones”. El nou feu blanc-i-vermell està destinat a liderar la transició al 5G i a la Internet del futur

[dropcap letter=”M”]

entre esperem al desplegament i implantació del 5G, la millor oportunitat de viure una experiència similar a la qual marcarà el futur és visitar el Wanda Metropolitano, el nou estadi de l’Atlético de Madrid que per uns dies s’ha traslladat virtualment a Barcelona, de la mà de Cellnex Telecom, per mostrar les noves solucions de connectivitat que responen a l’elevada demanda de cobertura i connectivitat mòbil en espais d’alta concentració d’usuaris. El Mobile World Congress és el feu del nou santuari blanc-i-vermell.

Viure un dia de partit en el Wanda Metropolitano és una experiència que ens permet gaudir d’un gran espectacle esportiu en un espai pioner per al futur de la connectivitat. La seva tecnologia, implementada per Cellnex Telecom, permet als aficionats gaudir d’una velocitat de transmissió de dades increïble a través dels seus smartphones. El nou feu blanc-i-vermell està destinat a liderar la transició al 5G i a la Internet del futur.

Al Wanda Metropolitano, els aficionats ja comencen a comprovar els avantatges de comptar amb l’estadi més modern d’Europa: “he pogut enviar vídeos més ràpid que si estigués connectat a la xarxa wifi de casa”, declara l’Alberto, un seguidor de l’Atlético que ha enviat a un grup de WhatsApp fa escassos minuts la jugada del gol d’Ángel Correa, davanter blanc-i-vermell, al València (1-0). “En altres estadis, enviar aquestes imatges és una tasca impossible”, afegeix l’Alberto.

Dins del nou feu colchonero, el fet de realitzar una ràpida cerca a Internet o enviar una foto o un vídeo a través del mòbil il·lustra a la perfecció per què estem davant l’estadi amb millor connectivitat d’Espanya: la transmissió de dades és immediata i la descàrrega d’imatges i vídeos, rapidíssima

L’experiència comença a la sortida de la boca del metro, des de la qual es pot veure el Wanda Metropolitano. Aficionats cantant, samarretes, banderes i bufandes, la fan zone repleta d’activitats… És dia de partit, l’esperit del Vicente Calderón segueix viu i s’ha traslladat recorrent aproximadament 16 quilòmetres per carretera des del sud-oest fins al nord-oest de la capital espanyola. L’objectiu de l’Atlético és: millorar, seguir creixent, evolucionar i oferir una millor experiència als seguidors blanc-i-vermells.

A mesura que ens anem acostant i, sobretot, ja dins del nou santuari colchonero, el fet de realitzar una ràpida cerca a Internet o enviar una foto o un vídeo a través del mòbil il·lustra a la perfecció per què estem davant l’estadi amb la millor connectivitat d’Espanya: la transmissió de dades és immediata i la descàrrega d’imatges i vídeos, rapidíssima.

El Wanda Metropolitano és el primer espai esportiu totalment multioperador i multibanda d’Espanya i la tecnologia que permet aquesta major connectivitat i rapidesa està basada en un Sistema Distribuït d’Antenes (DAS, per les seves sigles en anglès) a través de small cells. I, a més, totalment integrat en l’estadi. Els més de deu quilòmetres de fibra òptica, les més de 200 antenes i prop d’un centenar d’unitats remotes que ho componen estan mimetitzades amb l’estructura del recinte, i fins i tot arriben a cobrir la zona de la gespa, perquè l’experiència de connectivitat també sigui màxima quan l’estadi allotgi concerts o un altre tipus d’esdeveniment multitudinari. Aquest tipus de sistemes neutres i flexibles (multioperador i multibanda 2G, 3G, 4G i en el futur 5G) són òptims per a espais com el Wanda Metropolitano, amb capacitat per a 68.000 persones, que poden estar connectades a la xarxa enviant dades o fent trucades al mateix temps.

El Wanda Metropolitano és el paradigma de què suposarà el 5G, que requerirà una connectivitat de millor qualitat, més ràpida i capaç de gestionar grans volums de dades. Per a això serà necessària una major densificació de les xarxes, una major capil·laritat d’aquestes i una latència mínima. En un futur marcat per les xarxes compartides, el nou estadi de l’Atlético de Madrid es posa al capdavant d’una nova generació de tecnologies mòbils.