L'edifici va ser dissenyat per l'arquitecte Enric Sagnier.

Catalana Occident culmina una inversió de 40 milions en la reforma del Palau Pascual i Pons

Apple ocupa 6.500 metres quadrats d'oficines a l'emblemàtic edifici, que ha penjat el cartell de complet amb l'obertura de la nova flagship d'Adidas al Passeig de Gràcia

L’àrea patrimonial del grup Catalana Occident acaba de culminar el seu projecte més ambiciós: la remodelació integral de l’edifici Palau Pascual i Pons del Passeig de Gràcia, un dels immobles més icònics signats pel cèlebre arquitecte barceloní Enric Sagnier. Situat a la confluència amb la Ronda Sant Pere, les obres de l’immoble, que es van iniciar el 2017, s’han donat definitivament per acabades, amb una inversió total acumulada de 40 milions d’euros.

La reforma ha permès preservar tots els elements que integren el patrimoni arquitectònic de l’immoble i, alhora, ha dotat l’edifici de les característiques tècniques necessàries perquè sigui també referent en eficiència energètica i tecnològica, adaptant-se als estàndards que exigeix ​​actualment el competitiu mercat comercial i d’oficines. Cal tenir en compte que les oficines situades al centre de la ciutat han guanyat protagonisme en aquest escenari postpandèmic, per la qual cosa la culminació de les obres ha coincidit amb la col·locació del cartell de tot complet.

Aquesta plena ocupació s’ha aconseguit gràcies a l’aposta que han realitzat dues grans marques internacionals per instal·lar-se a l’immoble. Es tracta d’Apple i Adidas, que han ubicat al Palau Pascual i Pons les seves oficines corporatives i la seva botiga principal a Barcelona, ​​respectivament. Concretament, Apple ocupa ara a l’immoble una superfície d’oficines de 6.500 metres quadrats, distribuïda en diverses plantes. Aquest centre corporatiu es troba just davant de la flagship que la multinacional fabricant d’iPhone té a la capital catalana.

Per la seva banda, Adidas tenia fins ara la seva botiga bandera a Barcelona al costat de la d’Apple i l’ha traslladat a l’altra banda del passeig, ocupant el principal local comercial del Palau Pascual i Pons, amb una superfície de 2.300 m², fet que el converteix en un dels establiments més grans de la marca alemanya a Espanya.

Amb una superfície de 16.300 m², l’edifici acull altres inquilins com la Cambra de Comerç Francesa i l’agència de comunicació Maite Felices, a més de comptar amb locals comercials ocupats per Farggi, Òptica Universitària i Camper. “La completa ocupació de Palau Pascual i Pons no només manifesta l’atractiu històric de l’immoble i la seva localització a la principal via comercial de Barcelona, ​​sinó que també posa en relleu els treballs de rehabilitació que s’han dut a terme, per convertir l’immoble en un dels millors espais d’oficines i negocis de la ciutat amb plantes diàfanes i flexibles; un equipament capdavanter i d’alta eficiència energètica”, explica el director d’Immobles de Grup Catalana Occident, Óscar Andel.

 

A més d’oficines i locals comercials, l’edifici té sales de reunions a la planta noble amb vistes al Passeig de Gràcia i la ronda de Sant Pere, i espais comuns que inclouen una terrassa amb vistes a Plaça Catalunya, que poden ser reservats per empreses externes que vulguin llogar els espais. El palau també va estrenar el 2021 un nou aparcament amb accés des del carrer Casp i que disposa de 95 places —amb punts de recàrrega per a cotxes elèctrics i híbrids— i espai també per a bicicletes i patinets.

La nova botiga d’Adidas ocupa més de 2.000 m².

Segons Catalana Occident, les obres han permès preservar els terres, vidrieres, mobiliari, vitrines emplomades, sostres, xemeneies i l’escala esculpida de fusta de la planta noble de l’edifici, on sobresurt també una barana de pedra amb diferents motius ornamentals i unes finestres d’arc apuntat que rematen l’estètica de l’immoble.