Gastronomia

Torna la Cervesa de Nadal Damm

L'edició limitada d'aquest any, ideal per regalar i maridar amb la gastronomia nadalenca, ja es pot trobar a restaurants, supermercats i a la botiga online del grup cerveser barceloní

Els mestres cervesers de Damm no han faltat aquest any a la seva ja tradicional cita amb la gastronomia nadalenca. Ja està disponible la Cervesa de Nadal de Damm, una cervesa d’edició especial i limitada concebuda per maridar amb els plats típics de les celebracions que ens esperen aquest mes de desembre. Es tracta d’un producte molt icònic per a la marca, ja que els orígens d’aquesta cervesa es remunten als anys 50 del segle passat, quan unes setmanes abans de l’arribada de les festes, l’empresa preparava una cervesa de Nadal com a regal per als seus treballadors, familiars i amics.

Amb els anys, aquesta tradició es va convertir en tot un emblema per a Damm que, el 2013, va decidir compartir la Cervesa de Nadal amb tots els seus consumidors, comercialitzant-la també a la seva botiga online i en diferents bars, restaurants i supermercats. Així, per onzè any consecutiu, el producte ja està disponible en ampolles de 66 centilitres que resulten ideals per regalar i també compartir amb amics durant les festes nadalenques. D’aquesta manera, cada cop són més les taules de Nadal que incorporen aquesta cervesa com a maridatge ideal, ja que el punt de frescor que aporta el llúpol que li dóna personalitat és ideal per acompanyar plats contundents com un rodó de pollastre farcit de salsa de poma, un filet de vedella amb salsa de bolets o un ànec rostit amb prunes i pinyons. Segons els mestres cervesers de Damm, la Cervesa de Nadal també marida a la perfecció amb receptes de peix i marisc com, per exemple, un filet de salmó a la taronja amb crema de moniato.

Si fem un tast de la Cervesa de Nadal, observem, en primer lloc, el seu color roure, amb reflexos ataronjats. Visualment, es presenta també com una cervesa densa i brillant, amb una capa cromàtica torrada. Si ens fixem en l’escuma, la veiem compacta. Així mateix, les bombolles són vives, fines i veloces. Amb el segon pas, l’olfactiu, descobrim notes afruitades que recorden, per exemple, el préssec madur i la poma. Els mestres tastadors de Damm detecten també notes ataronjades que doten el nas de frescor, amb un final en què persisteix la sensació de pa torrat.

Finalment, procedim a fer el primer glop i notem una entrada en boca àmplia, amb caràcter, ja que estem davant d’una cervesa voluminosa i cremosa del tipus strong lager, amb un contingut alcohòlic de 6,5%. “L’amargor del llúpol regala una intensa sensació refrescant”, afegeixen sobre la Cervesa de Nadal els experts en tast, que recomanen consumir-la a una temperatura entre 5 i 7 graus. En una escala de 0 a 100, on 10 és poc amarg i 90 és molt amarg, la Cervesa de Nadal de Damm té un grau d’amargor de 28 IBUs.

Compartir
Publicado por
The New Barcelona Post

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

IESE i ESADE empaten com a segones millors del món en formació de directius

Les dues escoles de negocis barcelonines se situen per darrere de HEC París, en un…

20 de May de 2024
  • La Barcelona que estimo

Al·legat a favor de la platja de Barcelona

Si hi ha una cosa típica d’un/a barceloní/na de soca-rel és que mai va a…

20 de May de 2024
  • Good News Barcelona

“Dins del sector de la construcció, o ets sostenible, o no seràs”

El saló de la construcció de Fira de Barcelona creix un 50% en superfície en…

20 de May de 2024
  • Good News Barcelona

Quatre històries d’emprenedoria a CASA SEAT

Una taula rodona acostarà les experiències d'empreses emergents com Mundimoto, PropHero, Apolo Kids i Aldara

19 de May de 2024
  • El Bar del Post

Felipe Cabezas: Més enllà de la frontera entre el teatre i la vida

“Abans de res, jo soc actor i ho he estat des de molt jovenet. Vaig…

18 de May de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona pot ser el millor pavelló d’una Biennal

Sara Catalán no només vol exportar allò bo dels models que ha vist arreu del…

18 de May de 2024