Digital Legends
La companyia Digital Legends ha desenvolupat, entre d'altres, el videojoc Respawnables Heroes. ©Digital Legends

Activision compra la firma barcelonina de videojocs Digital Legends

Els propietaris de Call of Duty han adquirit la companyia impulsada per Xavier Carrillo, per reforçar els desenvolupaments a la seva àrea de mòbils, en una operació que ha facilitat la desinversió d'Inveready i Bullnet Capital

La multinacional americana Activision Blizzard, especialitzada en el sector de l’entreteniment interactiu i els videojocs i propietària de Call of Duty, ha adquirit la companyia barcelonina de videojocs Digital Legends, que ha desenvolupat entre d’altres el premiat joc d’acció i herois tàctic Respawnables Heroes. L’operació de compra ha facilitat la desinversió del gestor d’actius Inveready i l’inversor tecnològic Bullnet Capital.

Amb la incorporació de Digital Legends, el grup americà reforçarà l’àrea mòbil, ja que facilitarà que Digital Legends Entertainment se centri en el desenvolupament d’una nova versió per a mòbils dins de la franquícia Call of Duty, un dels títols més coneguts d’Activision Blizzard, amb seu a Santa Mònica (Califòrnia), després que els equips de les dues firmes hagin treballat estretament durant l’últim any.

Aquest projecte se sumarà als que la companyia Digital Legends Entertainment —fundada a Barcelona per Xavier Carrillo, el 2001— ha realitzat en el segment dels videojocs per a smart devices (telèfons i tauletes), per a multinacionals com Adidas, Disney , Electronic Arts, Apple, Samsung, Nokia, Sony o Zynga. La firma també ha desenvolupat els seus propis jocs com Kroll (presentat per Steve Jobs al llançament mundial del iPhone 3G), Respawnables, After Pulse o Respawnables Heroes.

Des del 2012, Digital Legends Entertainment ha comptat amb el finançament d’Inveready, a través del seu fons de Venture Debt, que es va sumar al suport que ja tenia la companyia amb Bullnet Capital. Amb aquest acompanyament, la firma de Xavier Carrillo —expert internacional de la indústria dels videojocs— va innovar en la tecnologia que hi ha darrere de Karisma, el seu propi motor de jocs, que ha permès treure el màxim partit a les plataformes i sistemes operatius en què s’han anat integrant els seus videojocs. L´equip de tecnologia de Digital Legends està liderat per Unai Landa, un veterà del sector amb més de 20 anys d’experiència.