Render unió tramvia
Així es veurà la Diagonal entre els carrers Marina i Castillejos quan hi passi el tramvia.

Adjudicades les primeres obres per unir el tramvia per la Diagonal

Ferrovial, Rubau, Copisa, Sacyr, Comsa i FCC, entre les companyies guanyadores de la licitació per connectar el Trambesòs i el Trambaix entre la Plaça Glòries i Verdaguer

Compte enrere per iniciar les obres que connectaran el tramvia per la Diagonal. El consell d’administració de BIMSA ha acordat aquest divendres l’adjudicació dels primers lots de l’obra civil de la primera fase d’unió del Trambesòs i el Trambaix, que comprèn des de la Plaça Glòries fins a Verdaguer. Es preveu que els treballs comencin en els propers mesos, més tard del previst fa un any, quan es va anunciar l’acord entre el Govern municipal i ERC que feia possible reprendre aquesta actuació i es va fixar la data d’inici per a aquesta tardor.

Per un import de 46 milions d’euros, els lots adjudicats corresponen a la implantació de la xarxa tramviària entre la Plaça de les Glòries i el carrer Girona, i a la urbanització de l’avinguda Diagonal fins a Girona. La unió temporal d’empreses formada per Ferrovial, Rubau i Copisa serà l’encarregada d’urbanitzar el parc de la Canòpia de Glòries i el pas del tramvia per aquesta zona, per 8,3 milions d’euros.

Els altres tres lots inclouen la implantació de la infraestructura entre Glòries i Girona, així com la urbanització de la zona, fins a Passeig Sant Joan. El tram entre Gran Via i Lepant quedarà en mans de Vias i CRC Obras y servicios, per un import de 10,1 milions d’euros. En el següent, el que va de Lepant fins a Nàpols, seran Copcisa, Sacyr i Scrinser les que executaran els treballs, per 16,6 milions d’euros. Per últim, la construcció tramviària entre Nàpols i Girona i la urbanització entre Nàpols i Passeig Sant Joan, la faran Comsa i FCC, per 10,9 milions d’euros.

Segons els plecs de la licitació que es va publicar el juny, la durada prevista de les obres dels quatre lots és de 21 mesos. Després de l’adjudicació d’aquests lots, encara en quedaran pendents cinc més, que corresponen als sistemes i les vies de la infraestructura. Es preveu que es vagin adjudicant durant els propers mesos. Així mateix, la segona fase de la unió del tramvia correspon al tram entre Francesc Macià i Verdaguer. Segons el conveni acordat fa un any, s’espera que aquests treballs s’executin com a molt tard quan finalitzin els de la primera fase.