GOOD NEWS | TRUE STORIES
SUBSCRIU-TE
ES | CAT

Les afterparties del MWC completen el programa frenètic de l’esdeveniment

L’off MWC omple la ciutat de festes i esdeveniments paral·lels que permeten als assistents relacionar-se en un entorn lúdic i practicar l’activitat de moda: el networking

[dropcap letter=”E”]

l Mobile World Congress (MWC), una de les meques mundials de les comunicacions mòbils, no pot obviar la importància de les comunicacions presencials, les que no requereixen més tecnologia que els nostres sentits. La possibilitat d’estrènyer una mà i de mirar als ulls de l’interlocutor és crucial fins i tot en un esdeveniment que viu de i per a la tecnologia, però en què el networking té un pes tan fonamental com el concepte, tan toquejat, de disrupció.

De manera anàloga al que succeeix amb altres grans esdeveniments que acull Barcelona (un bon exemple seria el festival musical Sónar i la miríada d’activitats que se celebren al voltant, conegudes com a off Sónar), el MWC genera, durant els dies que se celebra, una agenda apretadíssima de reunions socials paral·leles i més o menys vinculades al programa oficial, des d’actes institucionals en què s’assisteix amb una invitació expressa i en què la seguretat és extrema (com el sopar inaugural per a autoritats en què va assistir el Rei i que tant ha fet parlar aquests dies), fins a festes de les grans multinacionals on es reuneix el who is who dels nivells més alts de la indústria. Unes són patrocinades per les grans marques presents a la fira, i altres són organitzades per promotors independents, que aprofiten la concentració a la ciutat de les persones més influents de la indústria a escala global per generar contactes de manera presencial i en un entorn més relaxat i informal que el de la fira.

La majoria dels espais més cobejats i més ben equipats de la ciutat estan reservats per a algun dels múltiples esdeveniments que, en caure la nit, prorroguen l’activitat diürna febril i permeten que la formalitat del congrés es dilueixi entre copes, música i xerrades disteses que permeten als assistents tenir una interacció més relaxada i humana

Bona part de l’impacte econòmic generat pels 108.000 assistents al MWC (471 milions d’euros i 13.000 empleats temporals segons l’organització) té a veure amb aquestes activitats paral·leles. Així, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) preveu una recaptació de 121 milions d’euros per part dels locals de restauració i d’oci nocturn, un 4,5% més que en l’edició anterior.

La majoria dels espais més cobejats i més ben equipats de la ciutat estan reservats per a algun dels múltiples esdeveniments que, en caure la nit, prorroguen l’activitat diürna febril i permeten que la formalitat del congrés es dilueixi entre copes, música i xerrades disteses que permeten als assistents tenir una interacció més relaxada i humana. Són reunions socials en què encara es posa més en evidència la falta de paritat entre els membres de la comunitat tecnològica, amb una majoria aclaparant de presència masculina. La comunitat és plural, però, i també dona cabuda a actes tan específics com el còctel de dilluns passat per presentar l’aplicació de la tecnologia blockchain en benefici de la comunitat LGBT, o reunions dedicades a la comunitat reduïda de directores creatives, com la que tindrà lloc aquesta tarda [dijous 1 de març] amb el lema Ladies, Wine & Design.

FOUR YEARS FROM NOW (4YFN) GUANYA RELLEVÀNCIA

El pes puixant de la plataforma Four Years From Now (4YFN), que reuneix l’ecosistema d’start-ups, té un circuit d’esdeveniments dedicat a posar en contacte a emprenedors del sector amb inversors i empreses interessades a donar suport a projectes incipients. Són les anomenades startup pitchers, on joves emprenedors de start-ups es troben amb business angels que cerquen projectes per finançar.

Diumenge passat a la tarda, es van reunir més de 800 periodistes de 54 països a la Universitat de Barcelona per conèixer els productes i innovacions d’un grup d’empreses tecnològiques que paguen entre 6.500 i 10.000 dòlars per disposar d’una taula d’exhibició en un esdeveniment de només tres hores que els proporciona visibilitat davant la premsa internacional

Les dimensions del MWC fan que l’agenda d’esdeveniments també sigui d’allò més variada. Showstoppers, per exemple, és un d’aquests esdeveniments col·laterals que envolten el MWC i el parasiten en el millor dels sentits. Diumenge passat a la tarda, es van reunir més de 800 periodistes de 54 països a la Universitat de Barcelona per conèixer els productes i innovacions d’un grup d’empreses tecnològiques que paguen entre 6.500 i 10.000 dòlars per disposar d’una taula d’exhibició en un esdeveniment de només tres hores que els proporciona visibilitat davant la premsa internacional. El format consisteix a oferir un càtering generós i barra lliure als periodistes que, copa en mà, participen en una mena d’elevator pitch mediàtic que l’empresa organitzadora repeteix cada any en fires tecnològiques de tot el món (CES, NAB, IFA…). Una fórmula similar va proposar el MobileFocus Global, organitzat per l’empresa estatunidenca PepCom Media, que proporciona als seus expositors (que paguen entre 5.500 i 11.000 dòlars per participar-hi) la presència de més de 400 periodistes acreditats, i que va consistir en una festa que es va celebrar a l’hotel Fairmont Rey Juan Carlos I de set a deu del vespre.

Alguns esdeveniments tenen noms tan explícits com DrinkEntrepreneurs (més de 200 emprenedors que es van reunir per beure i debatre dimarts a la tarda) i en d’altres s’ha de comprar una entrada per accedir-hi. Uns, com IoT Stars, entre 35 i 75 euros, i altres de més exclusius impliquen l’adquisició d’entrades amb preus que poden arribar fàcilment a centenars d’euros, i inclouen càterings opípars i copes gairebé sense límit. Són uns preus que, a més a més de finançar l’esdeveniment, serveixen de filtre per allunyar els curiosos, periodistes o nerds de baixa volada, i que, segons els promotors, garanteixen que tothom present pertany realment a l’elit de la indústria.

A la ciutat encara recorden festes com les de l’edició del 2014, en què Mark Zuckerberg i Jan Koum, creador de WhatsApp, van celebrar amb tota mena de luxes l’acord de compra de l’aplicació de missatgeria per la xifra estratosfèrica de 19.000 milions de dòlars

Les festes corporatives que celebren les grans empreses del sector, com Twitter, Facebook o Samsung, mereixen un capítol a part, ja que els costos elevats s’enquadren en els seus pressupostos de relacions públiques, i serveixen per obtenir un impacte més eficaç i durador cap als partners i stakeholders. Són esdeveniments en què només es pot assistir amb una invitació expressa, i sovint queden fora del focus dels mitjans, tot i que no sempre és així. A la ciutat encara recorden festes com les de l’edició del 2014, en què Mark Zuckerberg i Jan Koum, creador de WhatsApp, van celebrar amb tota mena de luxes l’acord de compra de l’aplicació de missatgeria per la xifra estratosfèrica de 19.000 milions de dòlars. Ho van fer a la sala Boujis del carrer de Tuset, avui ja desapareguda, en una festa exclusiva que havia de ser secreta, però que els mitjans van esventar, fins i tot amb la difusió de vídeos. A l’edició del 2016, Zuckerberg es va acomiadar de la ciutat amb la celebració de l’aniversari de la seva dona amb amics al Cotton House Hotel. Gerard Piqué i Shakira també hi van assistir; Piqué va fer-ne un tuit i Zuckerberg, lògicament, ho va publicar a Facebook.

En les darreres edicions del MWC, però, la presència de grans magnats de la indústria s’ha reduït, ja que prefereixen enviar emissaris de cognoms menys rutilants. Algunes empreses compensen l’escassetat de noms estel·lars amb la invitació d’estrelles mediàtiques, com en el cas de McLaren, que dimarts 27 va convidar-hi el pilot Fernando Alonso a pronunciar una conferència amb el director executiu de la marca, Zack Brown, sobre la fusió de l’F1 amb la tecnologia mòbil. Va ser una conferència que va tenir un epíleg a la festa posterior, que es va allargar fins a altes hores en una localització secreta.

Fora de les festes oficials, aquests dies tenen lloc trobades de caràcter més privat i de format molt petit, on també se celebren els acords acabats d’aconseguir o es tanquen els serrells dels negocis diürns. Els detalls d’aquestes celebracions no solen transcendir a la llum pública, i en alguns casos fins i tot s’exigeix als assistents, d’una manera certament irònica, abandonar tots els aparells tecnològics abans d’accedir al recinte. El MWC s’apropa a la conclusió en una edició que es perfila com la més exitosa fins avui, i per a molts dels assistents la intensitat d’aquestes jornades també inclourà alguna ressaca que, en el millor dels casos, pot resultar productiva.

El més llegit

Les afterparties del MWC completen el programa frenètic de l’esdeveniment

L’off MWC omple la ciutat de festes i esdeveniments paral·lels que permeten als assistents relacionar-se en un entorn lúdic i practicar l’activitat de moda: el networking

[dropcap letter=”E”]

l Mobile World Congress (MWC), una de les meques mundials de les comunicacions mòbils, no pot obviar la importància de les comunicacions presencials, les que no requereixen més tecnologia que els nostres sentits. La possibilitat d’estrènyer una mà i de mirar als ulls de l’interlocutor és crucial fins i tot en un esdeveniment que viu de i per a la tecnologia, però en què el networking té un pes tan fonamental com el concepte, tan toquejat, de disrupció.

De manera anàloga al que succeeix amb altres grans esdeveniments que acull Barcelona (un bon exemple seria el festival musical Sónar i la miríada d’activitats que se celebren al voltant, conegudes com a off Sónar), el MWC genera, durant els dies que se celebra, una agenda apretadíssima de reunions socials paral·leles i més o menys vinculades al programa oficial, des d’actes institucionals en què s’assisteix amb una invitació expressa i en què la seguretat és extrema (com el sopar inaugural per a autoritats en què va assistir el Rei i que tant ha fet parlar aquests dies), fins a festes de les grans multinacionals on es reuneix el who is who dels nivells més alts de la indústria. Unes són patrocinades per les grans marques presents a la fira, i altres són organitzades per promotors independents, que aprofiten la concentració a la ciutat de les persones més influents de la indústria a escala global per generar contactes de manera presencial i en un entorn més relaxat i informal que el de la fira.

La majoria dels espais més cobejats i més ben equipats de la ciutat estan reservats per a algun dels múltiples esdeveniments que, en caure la nit, prorroguen l’activitat diürna febril i permeten que la formalitat del congrés es dilueixi entre copes, música i xerrades disteses que permeten als assistents tenir una interacció més relaxada i humana

Bona part de l’impacte econòmic generat pels 108.000 assistents al MWC (471 milions d’euros i 13.000 empleats temporals segons l’organització) té a veure amb aquestes activitats paral·leles. Així, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) preveu una recaptació de 121 milions d’euros per part dels locals de restauració i d’oci nocturn, un 4,5% més que en l’edició anterior.

La majoria dels espais més cobejats i més ben equipats de la ciutat estan reservats per a algun dels múltiples esdeveniments que, en caure la nit, prorroguen l’activitat diürna febril i permeten que la formalitat del congrés es dilueixi entre copes, música i xerrades disteses que permeten als assistents tenir una interacció més relaxada i humana. Són reunions socials en què encara es posa més en evidència la falta de paritat entre els membres de la comunitat tecnològica, amb una majoria aclaparant de presència masculina. La comunitat és plural, però, i també dona cabuda a actes tan específics com el còctel de dilluns passat per presentar l’aplicació de la tecnologia blockchain en benefici de la comunitat LGBT, o reunions dedicades a la comunitat reduïda de directores creatives, com la que tindrà lloc aquesta tarda [dijous 1 de març] amb el lema Ladies, Wine & Design.

FOUR YEARS FROM NOW (4YFN) GUANYA RELLEVÀNCIA

El pes puixant de la plataforma Four Years From Now (4YFN), que reuneix l’ecosistema d’start-ups, té un circuit d’esdeveniments dedicat a posar en contacte a emprenedors del sector amb inversors i empreses interessades a donar suport a projectes incipients. Són les anomenades startup pitchers, on joves emprenedors de start-ups es troben amb business angels que cerquen projectes per finançar.

Diumenge passat a la tarda, es van reunir més de 800 periodistes de 54 països a la Universitat de Barcelona per conèixer els productes i innovacions d’un grup d’empreses tecnològiques que paguen entre 6.500 i 10.000 dòlars per disposar d’una taula d’exhibició en un esdeveniment de només tres hores que els proporciona visibilitat davant la premsa internacional

Les dimensions del MWC fan que l’agenda d’esdeveniments també sigui d’allò més variada. Showstoppers, per exemple, és un d’aquests esdeveniments col·laterals que envolten el MWC i el parasiten en el millor dels sentits. Diumenge passat a la tarda, es van reunir més de 800 periodistes de 54 països a la Universitat de Barcelona per conèixer els productes i innovacions d’un grup d’empreses tecnològiques que paguen entre 6.500 i 10.000 dòlars per disposar d’una taula d’exhibició en un esdeveniment de només tres hores que els proporciona visibilitat davant la premsa internacional. El format consisteix a oferir un càtering generós i barra lliure als periodistes que, copa en mà, participen en una mena d’elevator pitch mediàtic que l’empresa organitzadora repeteix cada any en fires tecnològiques de tot el món (CES, NAB, IFA…). Una fórmula similar va proposar el MobileFocus Global, organitzat per l’empresa estatunidenca PepCom Media, que proporciona als seus expositors (que paguen entre 5.500 i 11.000 dòlars per participar-hi) la presència de més de 400 periodistes acreditats, i que va consistir en una festa que es va celebrar a l’hotel Fairmont Rey Juan Carlos I de set a deu del vespre.

Alguns esdeveniments tenen noms tan explícits com DrinkEntrepreneurs (més de 200 emprenedors que es van reunir per beure i debatre dimarts a la tarda) i en d’altres s’ha de comprar una entrada per accedir-hi. Uns, com IoT Stars, entre 35 i 75 euros, i altres de més exclusius impliquen l’adquisició d’entrades amb preus que poden arribar fàcilment a centenars d’euros, i inclouen càterings opípars i copes gairebé sense límit. Són uns preus que, a més a més de finançar l’esdeveniment, serveixen de filtre per allunyar els curiosos, periodistes o nerds de baixa volada, i que, segons els promotors, garanteixen que tothom present pertany realment a l’elit de la indústria.

A la ciutat encara recorden festes com les de l’edició del 2014, en què Mark Zuckerberg i Jan Koum, creador de WhatsApp, van celebrar amb tota mena de luxes l’acord de compra de l’aplicació de missatgeria per la xifra estratosfèrica de 19.000 milions de dòlars

Les festes corporatives que celebren les grans empreses del sector, com Twitter, Facebook o Samsung, mereixen un capítol a part, ja que els costos elevats s’enquadren en els seus pressupostos de relacions públiques, i serveixen per obtenir un impacte més eficaç i durador cap als partners i stakeholders. Són esdeveniments en què només es pot assistir amb una invitació expressa, i sovint queden fora del focus dels mitjans, tot i que no sempre és així. A la ciutat encara recorden festes com les de l’edició del 2014, en què Mark Zuckerberg i Jan Koum, creador de WhatsApp, van celebrar amb tota mena de luxes l’acord de compra de l’aplicació de missatgeria per la xifra estratosfèrica de 19.000 milions de dòlars. Ho van fer a la sala Boujis del carrer de Tuset, avui ja desapareguda, en una festa exclusiva que havia de ser secreta, però que els mitjans van esventar, fins i tot amb la difusió de vídeos. A l’edició del 2016, Zuckerberg es va acomiadar de la ciutat amb la celebració de l’aniversari de la seva dona amb amics al Cotton House Hotel. Gerard Piqué i Shakira també hi van assistir; Piqué va fer-ne un tuit i Zuckerberg, lògicament, ho va publicar a Facebook.

En les darreres edicions del MWC, però, la presència de grans magnats de la indústria s’ha reduït, ja que prefereixen enviar emissaris de cognoms menys rutilants. Algunes empreses compensen l’escassetat de noms estel·lars amb la invitació d’estrelles mediàtiques, com en el cas de McLaren, que dimarts 27 va convidar-hi el pilot Fernando Alonso a pronunciar una conferència amb el director executiu de la marca, Zack Brown, sobre la fusió de l’F1 amb la tecnologia mòbil. Va ser una conferència que va tenir un epíleg a la festa posterior, que es va allargar fins a altes hores en una localització secreta.

Fora de les festes oficials, aquests dies tenen lloc trobades de caràcter més privat i de format molt petit, on també se celebren els acords acabats d’aconseguir o es tanquen els serrells dels negocis diürns. Els detalls d’aquestes celebracions no solen transcendir a la llum pública, i en alguns casos fins i tot s’exigeix als assistents, d’una manera certament irònica, abandonar tots els aparells tecnològics abans d’accedir al recinte. El MWC s’apropa a la conclusió en una edició que es perfila com la més exitosa fins avui, i per a molts dels assistents la intensitat d’aquestes jornades també inclourà alguna ressaca que, en el millor dels casos, pot resultar productiva.