Agilen Content Fon Technology
El conseller delegat de Fon Technology, Alex Puregger, i el conseller delegat d'Agile Content, Hernán Scapusio.

Agile Content compra Fon Technology per 5,2 milions

La companyia tecnològica barcelonina vol reforçar la seva oferta en el sector de la televisió de pagament per Internet amb adquisició d'una empresa que va ser creada per Martin Varsavsky, fundador de Jazztel

Agile Content, especialitzada a oferir solucions de distribució de vídeo i televisió digital, ha comprat Fon Technology, companyia especialitzada en solucions wifi, per 5,2 milions d’euros. L’empresa adquirida va ser fundada el 2006 per Martín Varsavsky, un emprenedor argentí establert a Madrid que ha fundat exitoses companyies com Jazztel o Eòlia.

L’acord suposa potenciar l’experiència del consum multimèdia a casa, a més de consolidar la posició d’Agile a Europa i ampliar la seva base de clients, arribant fins als 50 milions de llars. Fon compta amb una cartera de clients formada per operadors de telecomunicacions com Deutsche Telekom, SFR, Vodafone, OI, Cosmote o Telstra. L’operació també li permetrà reforçar la seva monetització, amb la incorporació del conseller delegat de l’empresa adquirida, Alex Puregger, com a responsable d’aquesta àrea.

La companyia barcelonina es dedica a desenvolupar aplicacions de software per a la producció i distribució de tota mena de continguts i serveis. Un dels seus productes més destacats és Agile TV, una plataforma de televisió de pagament que compta entre els seus principals clients amb operadores com MásMóvil. La pandèmia de la covid ha enfortit enormement el mercat de la televisió sota demanda per Internet i la facturació d’Agile s’ha disparat un 75% en l’últim any, aconseguint els 9,25 milions d’euros.

Actualment, està centrada a convertir-se en més que un proveïdor tradicional per passar a ser un soci tecnològic per a les empreses. L’adquisició de Fon és una clara mostra de la direcció que està prenent la companyia.