TheNBP Factory

Això va de negoci, no de producte: Com preparo la meva primera reunió amb un inversor?

El prestigiós inversor Javier Megias, explica per BStartup10 i The New Barcelona Post les claus per tenir una reeixida i prometedora primera reunió amb un inversor: "és com la seducció, hem d'estar excel·lents per aconseguir una segona cita"

“Un inversor no és una criatura mitològica o un monstre” -diu Javier Megias-, sinó algú que, com l’emprenedor, està ocupat i preocupat per les possibilitats de negoci. I heus aquí on resideix, segons Megias, es comet un dels majors errors per part dels emprenedors en una primera reunió amb un possible inversor: “la cosa va de negoci, no de producte. Considerar que la teva empresa és el teu producte és un error que es comet habitualment. Els inversors inverteixen en negocis amb capacitat d’escalar. Evidentment, el producte és la base per construir aquest negoci, però hi ha molt més: màrqueting, model de negoci, com s’escalarà, etc. “, explica Javier Megias en conversa amb José Manuel Carol, director de BStartup10 de Banc Sabadell.

Javier Megias és un emprenedor i inversor apassionat per les startups i l’emprenedoria. Actualment és CEO i cofundador de STARTUPXPLORE, la plataforma premium d’inversió en startups. A més de ser conseller de diverses startups i fons d’inversió, ha treballat assessorant desenes d’empreses i organismes, com la Comissió Europea, cosa que compagina amb la seva tasca de business angel i membre de la junta de BigBAN Angels. En la seva conversa amb José Manuel Carol, director de BStartup10, Megias detalla sis punts clau per tenir una primera reunió reeixida amb un inversor:

   • No intentar explicar-ho tot: cal entendre que, tot i que per a l’emprenedor estigui molt ben explicat el que ha contat, la realitat és que normalment a l’inversor li costarà arribar a aquest nivell de detall. Cal donar suficient informació, però només la necessària, a l’inversor per poder arribar a la segona cita, on sí que es podrà entrar més en el detall.
   • Això va de negoci, no de producte: considerar que la teva empresa és el teu producte és un error que es comet habitualment. Els inversors inverteixen en negocis amb capacitat d’escalar. Evidentment, el producte és la base per construir aquest negoci, però hi ha molt més: màrqueting, model de negoci, com s’escalarà.
   • No muntar monòlegs: “hem de fer servir com a molt un 50% del temps que ens han concedit. Deixar a l’inversor preguntar “.
   • El contingut és tan important com el format. La teva presentació ha de ser excel·lent.
   • Assumir que no ho saps tot
   • No discutir mai amb l’inversor

I per descomptat, cal preparar-se bé la reunió: conèixer l’inversor, qui és i què ha fet. I un cop reunits, no tenir por tampoc a preguntar sobre dubtes com el grau d’implicació que ofereix o el temps de la inversió.

BANC SABADELL SUPERA ELS 175 M € EN FINANÇAMENT A STARTUPS I COMPTA AMB 64 EMPRESES EMERGENTS EN EL SEU PORTFOLI

Des de la creació de BStartup el 2013, Banc Sabadell ja compta amb 64 ​​empreses emergents en el seu portfoli, gràcies a la gestió dels seus tres vehicles d’inversió en aquest camp: BStartup 10, Sabadell Venture Capital i Innocells. L’entitat ha aportat finançament a empreses innovadores i tecnològiques per un import que supera els 175 m € en els últims quatre anys.

La posada en marxa de BStartup el 2013 va servir per ratificar el compromís ferm i constant a l’emprenedor que caracteritza Banc Sabadell. El 2014, per continuar avançant en aquest camp, va activar el vehicle BStartup 10, un programa de periodicitat anual on es convoquen companyies que es troben en etapes inicials de desenvolupament i, després de superar un rigorós procés de selecció, es treballa amb un grup de 10 startups durant un any, en què el banc inverteix 100.000 euros en cadascuna d’elles per tal de consolidar i reforçar el seu potencial.

El 2015, l’entitat va donar un nou pas amb la creació de Sabadell Venture Capital, destinat a startups en fases posteriors i sèries A. I el 2016 va posar en marxa la seva última iniciativa en aquest àmbit donant a conèixer Innocells, el hub de negocis digitals del banc que realitza inversions estratègiques de caràcter digital i tecnològic en fase seed, sèrie a i B.