Concert
Un concert a l'estiu de 2019. © Xavi Torrent

L’Ajuntament destina 500.000 euros a organitzar concerts aquest estiu

L'ajuda està destinada als promotors que vulguin organitzar concerts al Parc del Fòrum i l'Anella Olímpica del 20 de maig al 30 de setembre. Se'ls hi reduirà en un 40% les taxes que paguen a B:SM, gestora d'aquests espais.

El sector musical és un dels més afectats per la pandèmia. Els concerts multitudinaris han vist com el coronavirus feia impossible la seva celebració, impedint ballar entre desconeguts i cantar cridant. Després del missatge d’esperança que va suposar el concert de Love of Lesbian per a la tornada d’aquests esdeveniments, l’Ajuntament de Barcelona vol donar suport als organitzadors de concerts de gran format amb una nova línia de subvencions, que ha de servir per reactivar l’escena musical de cara aquest estiu i fomentar la contractació, remarca el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

Amb un pressupost de 500.000 euros, el consistori reduirà les taxes que han de pagar els promotors per organitzar concerts entre el 20 de maig i el 30 de setembre al Parc del Fòrum i l’Anella Olímpica, espais gestionats per B:SM. En concret, es rebaixaran un 40%. Aquesta mesura permet alleugerir els costos fixos que afronten les companyies en aquests esdeveniments de gran format, tenint en compte que els seus beneficis s’han vist reduïts amb les limitacions d’aforament.

L’any passat es van celebrar un total de 100 concerts a la ciutat i aquesta és la xifra sobre la qual treballa l’Ajuntament per a aquest 2021, detalla el regidor d’Indústries Creatives, Xavier Marcé. Si el 2020, els aforaments variaven entre les 800 i 1.000 persones, aquest any s’espera poder arribar fins a les 3.000. Ara bé, tot dependrà de la situació epidemiològica, que s’espera que millori a mesura que avanci la vacunació de la població. Està per veure si seran necessaris protocols tan estrictes com els de Love of Lesbian, que encara ha de donar a conèixer els resultats de la prova pilot que va realitzar, però que Collboni ja ha avançat que sembla que són molt positius.

Per poder accedir a aquesta línia de subvencions, caldrà omplir un formulari a la seu electrònica de l’Ajuntament. Els ajuts s’atorgaran de manera no competitiva i s’assignaran automàticament si es compleixen amb els requisits.

El vicepresident de l’Associació de Promotors Musicals i president de The Project, Tito Ramoneda, valora molt positivament aquesta nova mesura. “És molt important el pas que estem fent”, exposa. Per a ell, s’afegeix a la primera mostra clau de suport que ha fet el consistori al sector a través del Bonus Cultura.

Tags from the story