Subestación de Endesa
L'empresa digitalitzarà les instal·lacions per actuar amb més rapidesa.

L’Ajuntament i Endesa acorden un pla d’inversió per reforçar la xarxa elèctrica

Després dels talls a l'hivern, la companyia destinarà 43,2 milions d'euros per millorar el subministrament a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha acordat amb Endesa un pla d’inversió amb l’objectiu de garantir i millorar el subministrament elèctric. Aquesta entesa és fruit d’una taula de coordinació entre les dues parts creada després dels talls de subministrament que aquest hivern han afectat un total de 32 punts de la capital catalana i sis districtes, coincidint amb els períodes de més demanda energètica.

Endesa invertirà un total 43,2 milions d’euros aquest 2021 a Barcelona. D’aquest pressupost, 15,8 milions aniran destinats al manteniment ordinari de les instal·lacions i 27,4 milions es dedicaran a reforçar la xarxa elèctrica de la ciutat. Els talls acostumen a donar-se en xarxes de baixa i mitja tensió i, per això, el pla d’inversió posa especial atenció a millorar aquestes instal·lacions.

“Aquest acord és una molt bona notícia perquè constatem que faltaven inversions, però a més creiem que també és positiu com i on es duran a terme aquestes inversions. En primer lloc, es duran a terme als punts on hi ha hagut més talls i, en segon lloc, prioritzarem la mitja i baixa tensió per evitar que es repeteixin episodis semblants”, ha defensat el regidor d’Emergència Climàtica i Transformació Energètica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia.

Algunes de les millores de la xarxa ja es troben en curs, com les del barri del Raval, als carrers de Sant Antoni Abat i Salvador Cendra, així com al passatge Bernadí Martorell i carrer Hospital. Més endavant, l’empresa ampliarà la mirada a tota la xarxa de baixa tensió de Barcelona per evitar més incidències. Només en aquestes dues fases la companyia preveu invertir més de tres milions d’euros a la xarxa de baixa tensió i intervenir 164 punts.

El pla també contempla dotar les infraestructures d’Endesa dels darrers avenços tecnològics per fer la transició de la xarxa elèctrica actual a la digital de manera progressiva. S’intal·laran nous sensors i telecomandaments per poder actuar amb més rapidesa en cas d’incidència. Així mateix, destaca l’aposta pel desenvolupament de les xarxes intel·ligents o smart grids, una de les prioritats de la companyia per poder gestionar nous usos energètics com la generació distribuïda, l’autoconsum o la mobilitat elèctrica.

Tags from the story