Alberto Valle
El periodista i escriptor Alberto Valle. © Sergi Escribano

Alberto Valle guanya el Premi L’H Confidencial

L'autor i periodista, també col·laborador a The New Barcelona Post, s'imposa entre més de 160 originals amb la novel·la Todos habían dejado de bailar, inspirada en el crim dels existencialistes

L’escriptor i periodista Alberto Valle (Barcelona, 1977) ha resultat el guanyador de la 16a edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial amb l’obra Todos habían dejado de bailar. El guardó, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat i Roca Editorial, recupera així la normalitat, després de quedar desert l’any passat. Dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la, el Premi L’H Confidencial s’ha consolidat com un dels més prestigiosos del gènere negre.

La novel·la guanyadora d’aquesta edició narra el que es va conèixer com el crim dels existencialistes, amb l’assassinat d’un empresari al carrer Aragó de Barcelona. Presentada sota el pseudònim de Fermín Valero i triada entre més de 160 originals, el jurat ha valorat la recreació que fa de la Barcelona dels anys 60, posant el focus en l’arribada del jazz estatunidenc al Raval i als locals de la Plaça Reial.

Aquesta no ha estat la seva primera novel·la. Sota el pseudònim de Pascual Ulpiano, Valle ha publicat la sèrie protagonitzada pel detectiu Palop, una col·lecció de literatura pulp en el seu vessant negre i criminal. Així mateix, el 2018, va guanyar el Premi de Narrativa Ciutat de Vila-real amb Soy la venganza del hombre muerto. Recentment, ha aconseguit el Premi Castell de Canyelles amb el relat breu No llores por mí cuando me haya ido.

Més enllà de la seva carrera literària, Valle ha treballat en diversos mitjans com ABC, Metro o la televisió pública italiana, RAI3. En l’actualitat, es dedica a la consultoria de comunicació, tot i que ho fa sense abandonar l’activitat periodística, escrivint sobre música i cultura per a diverses capçaleres. Entre elles, The New Barcelona Post, on radiografia setmanalment perfils poc coneguts de la ciutat en la seva secció, El Bar del Post. També és promotor d’esdeveniments musicals i segueix involucrat en l’organització de nombroses iniciatives lligades a la música negra.