Alimentaria ocuparà gairebé tot el recinte firal de Gran Via entre el 4 i el 7 d'abril.

Alimentaria generarà un impacte de 180 milions i espera 100.000 visitants

Després de quatre anys, Barcelona torna a acollir la fira més gran del sector de l'alimentació al Sud d'Europa, amb la participació de gairebé 3.000 empreses, una superfície de 85.000 metres quadrats i forta presència internacional

Compte enrere perquè comenci una nova edició del Saló Alimentaria, que torna a celebrar-se a Fira de Barcelona entre el 4 i el 7 d’abril després de quatre anys d’absència a conseqüència de la pandèmia. De nou, la fira més gran del Sud d’Europa dedicada al sector de l’alimentació tornarà a organitzar-se conjuntament amb Hostelco, el Saló Internacional de l’Equipament i Maquinària per a la Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats, reunint una oferta de prop de 3.000 empreses expositores que ocuparan la pràctica totalitat del recinte de Gran Via.

Amb una superfície expositiva de 85.000 metres quadrats, Alimentaria & Hostelco preveu generar un impacte econòmic de 180 milions d’euros per a Barcelona, ​​que acull la seva segona fira més gran de l’any després del MWC. El saló espera 100.000 visitants professionals i es preveu una important participació de compradors i companyies estrangeres, fet que ajudarà a reforçar la internacionalització de les empreses alimentàries espanyoles.

Segons l’organització, 400 firmes internacionals, procedents de 52 països, han confirmat la seva presència i ocuparan uns 15.000 metres quadrats de superfície expositiva, xifra que equival al 18% de l’oferta total en metratge. A l’àrea de pavellons internacionals, destaca la participació de nous països com Brasil, Eslovàquia, Austràlia, Canadà, Emirats Àrabs i Puerto Rico. Per contra, no hi seran presents les empreses russes per les sancions imposades per la Unió Europea. Una altra dada significativa és la forta aposta que han fet per Alimentaria & Hostelco Grècia i Turquia, que multipliquen per dos l’espai contractat respecte a l’última edició, especialment el país otomà, que ocuparà una superfície de prop de mil metres quadrats.

El caràcter internacional del certamen es completa amb el programa de hosted buyers, és a dir, grans compradors (representants de cadenes de supermercats i empreses importadores) que aniran al saló per conèixer i establir negociacions amb els fabricants espanyols. Concretament, es preveu la presència de 1.400 compradors de 68 països convidats per Alimentaria Exhibitions en col·laboració amb l’ICEX. Ja se’ls ha programat 12.500 reunions de negocis durant els quatre dies de durada de la fira.

“Estem molt satisfets de la confiança que una vegada més han dipositat moltes empreses d’altres països en nosaltres. Ens enorgulleix que, en un context com l’actual, gairebé una cinquena part de l’oferta total del saló sigui de firmes d’àmbit internacional, un fet que consolida el paper d’Alimentaria i Hostelco com a referent global”, ha assenyalat el president d’Alimentaria, José Luis Bonet.

Com és tradicional, Alimentaria s’organitza per subsectors, amb un pes important de les empreses càrnies i també de les diverses marques de foodseervice. Productes làctics, aperitius, begudes, conserves, olis, aliments ecològics o maquinària per a hostaleria i parament són altres de les moltes categories representades al saló. A més de recórrer els estands, els visitants podran gaudir de la multitud d’activitats paral·leles programades per The Alimentaria Hub, espai on participaran més de 200 experts i que vol ser el principal aparador per a l’anàlisi de les tendències i el futur de l’alimentació.

Les ‘foodtech‘ seran protagonistes

Alguns dels eixos centrals que s’abordaran estan relacionats amb la innovació, la sostenibilitat, la digitalització, els nous hàbits de consum, la nutrició i nous segments en auge com ara la proteïna alternativa o el producte halal. Al nou espai Digital Food Arena es donarà també protagonisme a les startups que volen revolucionar el sector alimentari. Així, es donaran a conèixer vuit foodtech triades pel programa Food Hospitality Startup Revolution, impulsat per Alimentaria & Hostelco. En paral·lel, també tindran el seu espai a l’Hostelco Startups Area vuit empreses emergents més per al sector de l’hostaleria.

Un altre dels grans atractius del saló és The Experience Live Gastronomy, és a dir, el programa d’activitats gastronòmiques, que preveu la participació de més de 30 xefs de referència amb més de 36 estrelles Michelin a qui es podrà veure cuinar en viu en una de les sis grans cuines que inclourà aquest espai gastronòmic.