Alira Health Framingham (Massachusetts)
Un dels laboratoris de la consultora Alira Health a la seu central de Framingham (Massachusetts).

Alira Health duplicarà la seva plantilla a Barcelona, fins a sumar 200 persones en dos anys

La consultora nord-americana, especialitzada en el sector farmacèutic, redobla la seva aposta per la capital catalana, on passarà a tenir un dels seus principals centres de treball gràcies a l'existència de talent investigador i a la qualitat de la seva indústria farmacèutica i hospitals

La consultoria d’empreses farmacèutiques en matèria de tecnologia mèdica i biotecnologia Alira Health crearà un centenar de llocs de treball a l’oficina de Barcelona en els propers dos anys, doblant així la plantilla actual.

Amb aquesta expansió, la filial catalana de la companyia nord-americana es posiciona com una de les principals places de treball del grup, que en total dona feina a 600 persones arreu del món, entre científics, economistes i bioestadístics. En l’equip internacional hi ha més de 350 científics.

La firma, present a Catalunya des de 2018 i amb oficines a l’Avinguda Josep Tarradellas de la capital catalana, vol incorporar perfils tecnològics, de tecnologia sanitària, experts en digitalització i desenvolupadors, per potenciar el seu pes en el sector de la salut. També està interessada en perfils amb doctorats i experiència en l’àmbit sanitari.

Alira Health està especialitzada en serveis integrats dissenyats per ajudar les empreses de ciències biològiques i de la cura de la salut a innovar i créixer al llarg del cicle de vida de les seves solucions. Amb el seu treball vol fusionar el desenvolupament de tecnologies farmacèutiques, mèdiques i digitals amb l’atenció mèdica mitjançant un enfocament centrat en el pacient. Els clients de l’empresa son des de petites firmes del sector farmacèutic fins a grans companyies internacionalitzades.

En aquest sentit, valora el seu posicionament a Barcelona que considera un lloc “amb molt talent investigador i per la qualitat de la indústria farmacèutica, dels hospitals i de l’educació: ser a Barcelona és una forma molt fàcil que el talent vingui a treballar a Alira Health”, ha destacat Nerea Blanqué, vicepresidenta senior de la consultora.

Alira Health
El conseller Torrent amb el cofundador de la firma, Benjamin Chambon, i Nerea Blanqué, portaveu del grup a Barcelona, i d’altres responsables de la consultora nord-americana.

La companyia, fundada l’any 1999 per la iniciativa de Benjamin Chambon i Gabriele Brambilla, té la seu principal a Framingham (Massachusetts) i oficines a San Francisco, Toronto, París, Milà, Cambridge i Munich, entre d’altres.

El cofundador de l’empresa, Benjamin Chambon, ha anunciat el projecte durant una visita del conseller de Treball, Roger Torrent, amb qui han abordat diversos temes, entre els quals com col·laborar en relació amb els fons europeus Next Generation, segons fonts de la companyia.

Destaca que el grup nord-americà actua també com a incubadora mitjançant Alira Health Ventures, per projectes que investiguin, desenvolupin i llancin al mercat nous productes dels sectors sanitari i de les ciències biosanitàries.