TheNBP Factory

Porsche i Mercedes-Benz, l’ostentós encant d’Stuttgart

A Stuttgart es troben dos museus imponents de dues excelses marques del motor: Porsche i Mercedes-Benz. Als qui els agradin els cotxes, ja estan trigant a organitzar la visita a aquesta urbs germànica.

[dropcap letter=”E”]

ls amants de l’automòbil poden arribar a sentir estrès en una de les ciutats menys estressants del món, segons un estudi recent de l’empresa Zipjet. Per què aquesta paradoxa? Perquè la indústria més potent del s.XX té aquí un temple. Sí, a Stuttgart es troben dos museus imponents de dues excelses marques del motor: Porsche i Mercedes-Benz. Als qui els agradin els cotxes, ja estan trigant a organitzar la visita a aquesta urbs germànica.

La capital del land o estat federat de Baden-Württemberg –situat al sud-oest del país i un dels setze que hi ha a Alemanya– brinda un reclam excepcional per conèixer millor la història. La de la revolució de la mecànica, la investigació constant, el disseny òptim, el vertigen de la velocitat o la comunicació per terra, mar i aire. En aquest cas, es tracta d’una imparable recerca de la plenitud tècnica i el màxim confort a la carretera. Així que anem a pams.

Arrenquem. Apuntem la primera parada al GPS: direcció Mercedesstraße, número 100, on hi ha la mostra de Mercedes-Benz. El 1886, Gottlieb Daimler i Carl Benz van presentar un d’aquells invents que trastoquen l’esdevenir de la humanitat: l’automòbil.

En aquest recinte colossal es poden apreciar 160 vehicles impressionants i més de 1.500 objectes d’exposició distribuïts en uns 16.500 metres quadrats a diferents plantes. Turismes, cotxes de carreres, camions, prototips, motors… La tecnologia s’alia sempre amb el futur i aquesta ocasió és perfecta per corroborar-lo i redescobrir –no esgarrem el viatge– models únics i extraordinaris.

Museu Porsche, Stuttgart, Alemanya
Sostre interior del Museu de Porsche a Stuttgart, Alemanya.

Obert tots els dies menys els dilluns, el Museu Mercedes-Benz també acull celebracions especials com el recent “50 Years of AMG”. Sens dubte, un emblemàtic lloc de peregrinació a Stuttgart.

D’altra banda, ja se sap. Recordant una cèlebre campanya publicitària dels anys 80: “hi ha cotxes i Porsches”. La prestigiosa marca Porsche té en el número 1 de Porscheplatz un altre espai de referència a la ciutat: un edifici de metall i vidre dissenyat per l’estudi Meissl que produeix una fascinació gairebé hipnòtica. L’àrea d’exhibició ocupa uns 5.600 metres quadrats i ofereix 80 exposicions, des d’automòbils antics fins a veritables creacions d’avantguarda. Obert de dimarts a diumenge, aquí un es topa amb cotxes clàssics com el 917, el 911 o l’Escarabat i, a més, s’observen peces d’altres temps, curiositats o el procés de fabricació d’un cotxe. Perdó, d’un Porsche.

Vols gaudir de la innovació automobilística, la potència que irradia aquesta indústria o l’excel·lència esportiva? Accelera: Stuttgart és una destinació infal·lible.

Escriu: Jorge García Palomo

ONTHEROAD és una revista que vol esdevenir un espai innovador de generació d’idees i de debat entorn de l’univers de la mobilitat. Promoguda per  Abertis, operador líder mundial en la gestió d’infraestructures al servei de la mobilitat i les comunicacions, ONTHEROAD vol participar en les converses, els debats, les iniciatives i la recerca de solucions per als nous reptes d’aquest món en contínua evolució.