centre logístic Amazon
Les necessitats logístiques d'Amazon no paren de créixer.

Amazon obrirà dos nous centres a Mollet del Vallès i Vilamalla

Aquests municipis del Vallès Oriental i l'Alt Empordà han estat els escollits per a la construcció d'aquestes instal·lacions, que serviran per ampliar la xarxa logística de la multinacional a Catalunya i donar servei a França

La pandèmia ha accelerat el creixement del comerç electrònic i les necessitats logístiques d’Amazon no paren de créixer. La companyia estatunidenca obrirà dos nous centres logístics a Catalunya, un a Mollet del Vallès i l’altre a Vilamalla, a l’Alt Empordà, segons ha avançat TV3. Aquestes instal·lacions s’uniran a les vuit existents actualment a la comunitat i que conformen una de les xarxes logístiques més importants d’Amazon a Europa.

El centre logístic de Mollet es construirà en els terrenys on abans hi havia la fàbrica de Bacardi i serà el novè ubicat a Barcelona. Actualment ja s’estan duent a terme les obres en aquests terrenys, on des de fa tres anys ja no hi ha activitat. La parcel·la compta amb 70.000 metres quadrats.

Pel que fa a les instal·lacions de Vilamalla, al costat de Figueres, tindran una superfície de 85.000 metres quadrats, tot i que es podran duplicar en cas que sigui necessari. Aquesta instal·lació també servirà per donar servei a França i serà un punt estratègic de la companyia, ja que permetrà gestionar una enorme quantitat de productes.

Amazon va anunciar el passat desembre la creació d’un altre centre logístic amb una superfície de 21.000 metres quadrats a la localitat de Montcada i Reixac, que actualment està en construcció. Aquestes noves infraestructures se sumen a les ja existents, com el centre logístic del Prat de Llobregat, Martorelles o Castellbisbal.