Xavier Palomer
El fundador i president executiu d'Amelia Virtual Care, Xavier Palomer. © Angela Silva

Amelia Virtual Care capta set milions per continuar la seva expansió a EUA

La companyia, abans Psious, renova la seva cúpula directiva amb la incorporació d'Afsana Akhter com a CEO

L’ús de la realitat virtual per al tractament de tota mena de trastorns, des de fòbies fins a ansietat o depressió. Amb el propòsit de seguir desenvolupant aquest innovador producte, la startup barcelonina Amelia Virtual Care, abans coneguda com a Psious, ha captat set milions d’euros. La inversió ha estat liderada pel pledge fund londinenc ENDRA i CDTI, entitat que depèn del Ministeri de Ciència i Innovació. Altres inversors de la companyia com Sabadell Asabys, Caixa Capital Risc i CG Ventures també han participat en l’operació.

Des de la seva fundació el 2016, la companyia tecnològica s’ha vist immersa en diferents processos de reestructuració per afermar la seva expansió pels Estats Units, el seu principal mercat. El canvi més significatiu es va produir a principis d’aquest mateix any, amb una aposta per un nou nom, deixant enrere així la marca original Psious i optant per retre homenatge a la primera dona que es va atrevir a creuar l’Oceà Atlàntic, l’Amelia Earhart, vist com “una picada d’ullet a totes aquelles persones valentes que s’embarquen en el camí de la innovació”.

Amelia Virtual Care permet al pacient experimentar en la seva pròpia pell aquelles situacions que vol evitar o que no és capaç de gestionar. El psicòleg és en tot moment al seu costat, observant com es desenvolupa en cada tram davant del problema que li enterboleix i anota les seves reaccions per a extreure’n la informació necessària.

L’empresa emergent, amb seu a Barcelona i San Francisco, ofereix el seu producte a uns 2.000 terapeutes i ha realitzat més de 200.000 sessions, majoritàriament en centres privats, però també en públics, amb presència en hospitals de Barcelona com el Clínic, Vall d’Hebron o Sant Pau. Els seus clients estan repartits entre els Estats Units (40%), Espanya (30%) i altres països europeus.

Per aconseguir aquesta expansió geogràfica ha estat clau la ronda que va tancar el 2019, per valor de sis milions d’euros i amb el suport de Sabadell Asabys i Caixa Capital Risc. Els recursos que va obtenir també li van permetre contractar més treballadors, passant d’una desena fa dos anys fins als més de 60 actuals.

El canvi de nom també s’ha acompanyat amb una renovació en la cúpula directiva. El fins ara conseller delegat de Psious, Xavier Palomer, ha donat pas a Afsana Akhter, professional amb una llarga experiència comercial en el sector de la salut als Estats Units. La companyia també ha incorporat a Raúl Peris com a director general d’Operacions. Palomer, també fundador de Psious, es manté com a president executiu.