Amsterdam i The Next Web, epicentre del món startup

Els dies 24 i 25 de maig, Amsterdam acull el The Next Web Conference 2018 (TNW X), un esdeveniment que es converteix en el veritable epicentre europeu del món startup. El The Next Web va néixer el 2006, quan els organitzadors van crear un esdeveniment per mostrar la seva startup al món. Des de llavors, s’ha anat consolidant i actualment es complementa amb altres projectes com TNW News, TNW Deals, TQ -el nou centre tecnològic que acull actes de la comunitat local & internacional i Index, la plataforma de machine learning que connecta startups, corporacions i inversors.  

DELS 300 ASSISTENTS EL 2006 FINS ALS 15.000 ESPERATS EL 2018

En aquesta edició, s’han definit 20 tracks per promoure un debat profund sobre com tecnologies com el blockchain i la intel·ligència artificial afectaran la indústria i la manera com innovem. Aquestes temàtiques inclouen marketplace, machine learners, design thinkers i reptes globals per a futures generacions.  

The Next Web ofereix una oportunitat excepcional als key decisions makers per relacionar-se i fer negoci. Una de les seves fortaleses és que els organitzadors són molt curosos amb les persones que conviden i així s’asseguren que el contingut estigui alineat amb les expectatives dels assistents. Per tant, s’hi podrà trobar tant representants d’institucions governamentals com startups, corporacions, inversors i acceleradores.  Paral·lelament, en esdeveniments verticals específics, els inversors i les empreses poden moderar taules rodones i impulsar nous acords amb les startups.

QUÈ N’OPINEN ELS EXPERTS?

Què poden esperar empreses, inversors i startups del TNW 2018?

Sebastien Toupy – Head of Startup Programs, TNW X
El TNW gira al voltant de connectar empreses i tecnologia i una de les maneres en què ho estem fent és a través del nostre esdeveniment estrella a Amsterdam. Aquest any, les corporacions podran trobar algunes de les startups europees més innovadores amb ganes d’iniciar pilots i tancar acords amb marques líders.

Les startups s’uneixen a nosaltres per 3 raons clau:

  • Tenir presència al business floor i exposar-se davant de 15.000 persones vinculades a l’àmbit tecnològic.
  • Fer un pitch davant d’inversors experimentats i portar les seves empreses al següent nivell
  • Unir-se a la nostra plataforma que els permetrà establir connexions amb inversors, corporacions i mentors a través de trobades de 20 minuts.

Finalment, hi ha inversors que assisteixen per descobrir noves empreses per incorporar a la seva cartera així com connectar-se amb altres corporacions a través de la nostra plataforma i diversos esdeveniments paral·lels.

TNW 2017. Fotografia extreta de thenextweb.com

Com pot el TNW ajudar les startups catalanes a mostrar els seus projectes?

Ton van ‘t Noordende  – Deeptech investor & CEO at 01 Ventures | IIR StartupDelta
TNW és un gran lloc per exposar la millor tecnologia de Catalunya – considerant-se que és un” segell d’aprovació” si com a fundador “dones la talla”. Estar allà i ser convidat als actes privats (on els estàndards de selecció són molt alts) garanteix que les startups catalanes es puguin reunir amb els seus inversors i corporacions preferides en un entorn més relaxat i casual comparat amb fer una trucada en fred o un pitch, per tant, millorant les oportunitats per obtenir finançament addicional o negocis en el futur. El món de les startups esta molt vinculat amb qui coneixes directament o indirecta, per tant introduir-te d’una manera amistosa a través d’un gran esdeveniment tecnològic com el TNW ajuda molt”.

Per què és important per a Catalunya ser al TNW?

Jordi Aguasca – Gerent de Startup Catalonia – ACCIÓ
Activar el talent, fer comunitat i donar un suport actiu a les connexions internacionals són tres dels reptes més importants d’ ACCIO per implicar-se en fer de Barcelona i Catalunya un hub internacional més competitiu i més global. Amb les missions internacionals, com ser al The Next Web busquem provocar que els CEO d’startups catalanes es connectin amb altres CEO, inversors i amb potencials clients d’altres mercats; i així promocionar el hub tecnològic i d’startups de Barcelona”.

Quines expectatives té Barcelona de la seva participació al TNW?

Miquel Marti – CEO a Barcelona Tech City
Col·laborar i participar al The Next Web ofereix una oportunitat única per les startups i per a Barcelona Tech City de connectar amb un dels ecosistemes més potents d’Europa.

L’increïble organització de l’esdeveniment ajuda a connectar startups amb fluxes de potencials inversors i alhora el format de la startup competition permet exposar els projectes d’una manera diferent. L’interès del centre d’Europa pel talent, les empreses i les startups de Barcelona és creixent,  per la qual cosa és important assistir a l’esdeveniment i continuar millorant aliances amb hubs com el d’Amsterdam, L’Haia i Rotterdam”.

AMSTERDAM, HUB TECNOLÒGIC

Diferents paràmetres dels rànquings internacionals situen Amsterdam en el top 10 del pòdium. Encara que la seva població és inferior a un milió (2 milions si incloem l’àrea metropolitana), els salaris elevats, un alt nivell de vida i grans possibilitats de tenir èxit, converteixen Amsterdam en la millor ciutat pels techies per treballar a Europa.

Amsterdam ha vist néixer companyies exitoses com Booking, Tom Tom, AVG, Gemalto, TakeAway and Adyen, que han estat adquirides per milions de dòlars. Grans gegants tecnològics com Uber, Netflix i Tesla han establert allà les seves seus europees. El mapa d’startups, elaborat per Dealroom.co, inclou un total de 1.600 companyies a l’ecosistema juntament amb una amplia llista d’inversors, coworkings i acceleradores.  

 

Fonts gràfic destacat: The State of European Tech, European Commission, Global Innovation Index, Global Competitiveness Report, Safe Cities Index 2017 i Hubspot.