Anàlisi de l’ús de la computació al núvol per part de les empreses europees

El 26% de les empreses europees amb més de 10 empleats han comprat serveis de computació en el núvol aquest any 2018, davant del 21% que ho van fer al 2016 i el 19% de 2014, segons indiquen les dades presentades recentment per Eurostat, l’oficina estadística de la Unió Europea.

Les grans empreses són les que més utilitzen el “cloud computing”. Així, el 56% de les companyies europees de més de 250 empleats han comprat aquest any serveis de computació en el núvol, davant del 23% de les empreses que tenen entre 10 i 49 treballadors.

Per països, els que més utilitzen la computació en el núvol són els nòrdics. Finlàndia (65%), Suècia (57%), Dinamarca (56%) i Noruega (51%) lideren el rànquing.

A la part baixa d’aquest rànquing trobem Romania i Turquia (ambdós amb un 10%), i Bulgària i Bòsnia i Hercegovina (els dos amb un 8%).

Espanya, amb un 22% de les empreses, s’ubica quatre punts per sota de la mitjana de la Unió Europea.

El servei de “cloud computing” més utilitzat va ser el correu electrònic, seguit molt de prop per l’emmagatzematge de fitxers. Una mica per sota se situa l’ús d’aplicacions d’ofimàtica, i amb un ús inferior apareixen serveis com les aplicacions financeres i de CRM.

El següent gràfic interactiu mostra de manera detallada el tipus de servei de computació en el núvol que les empreses de cada país han utilitzat aquest any 2018.