Joan Font, Mònica Terribas, Antoni Vila Casas i Carles Vilarrubí al Plató i taula de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

Antoni Vila Casas: “Miró és el millor artista català que hem tingut mai”

El president de la Fundació Vila Casas, abans fundador i president de Prodesfarma, conversa amistosament amb el president de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Carles Vilarrubí, el seu secretari general, Joan Font, i la periodista Mònica Terribas.

Una nova edició dels berenars del Plató i taula organitzats per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) ha comptat amb la participació del farmacèutic, empresari i mecenes Antoni Vila Casas. La periodista Mònica Terribas ha estat l’encarregada de moderar la xerrada, retransmesa des de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. També han participat el president de l’ACGN, Carles Vilarrubí, i el seu secretari general, Joan Font.

El berenar ha repassat la seva aportació al món de l’art des de la Fundació Vila Casas, de la qual és president. A ell, que ha remarcat que no és un professional, li agraden les obres que li produeixen “una sensació agradable”. Vila Casas ha confessat que a casa té quadres molt variats, que ha anat fent seus amb el temps. Dels seus avis, pares, amics… I, sense cap mena de dubte, el seu pintor preferit és Joan Miró. “És el millor artista català que hem tingut mai. És extraordinari”, ha defensat.

Com no podia ser d’una altra manera, a la xerrada informal entre Vila Casas, Terribas, Vilarrubí i Font s’ha parlat de gastronomia. Vila Casas és de “menjar senzill”. De fet, el que més li agrada cuinar quan es queda sol, és sopa de pagès feta amb caldo —ha de ser Aneto—, cigrons, patates bullides, fideus i botifarres. I no pren vi, però si gintònics de tant en tant.

La trobada també ha estat farcida d’anècdotes, tant d’artistes que el mecenes ha conegut com d’algunes personals. Per exemple, Vila Casas ha explicat que el sabadellenc Agustí Puig va ser qui va ensenyar a pintar a l’actriu Penélope Cruz a Vicky Cristina Barcelona.

A nivell personal, el berenar ha servit per descobrir que Vila Casas va participar una vegada com a extra a Nissaga de poder. Si al principi de la xerrada hi havia dubtes sobre si Vila Casas era més conegut com a empresari o mecenes, amb aquest detall de la seva vida, Font no ha dubtat en dir que se’l coneix més per la seva aparició al culebrot de TV3. Concretament, va aparèixer com a figurant a un dels bars més coneguts de la sèrie i després de prendre’s alguna cosa, fins i tot, va dir una frase —“Tingui”—, mentre feia el gest de pagar la consumició.