Lotte Energy Materials Mont-roig del Camp
L'alcalde de Mont-roig del Camp, Franc Morancho, i el conseller delegat de Lotte Energy Materials, Kim Yeon-seop, en una trobada a Seül.

Arrenquen els tràmits per a la planta de la sud-coreana Lotte Energy Materials a Mont-Roig del Camp

La Generalitat i l'ajuntament del Baix Camp es reuneixen a Seül amb representants de l'empresa, antiga ILJIN

El director general d’Indústria de la Generalitat, Oriol Alcoba, el conseller delegat de l’empresa coreana Lotte Energy Materials, Kim Yeon-seop, i l’alcalde de Mont-roig del Camp, Franc Morancho, han ratificat el seu compromís amb la posada en marxa al municipi del Baix Camp d’una nova planta de làmines de coure, un component essencial en la fàbricació de bateries elèctriques. Les tres parts s’han reunit aquest dimecres a la seu del grup a Seül, a Corea del Sud. Es tracta de la primera trobada entre administracions i empresa, després que el mes de març la companyia comprés ILJIN Materials i n’assumís el projecte.

La previsió és que la nova planta d’elecfoil entri en funcionament el 2025, segons informa l’ACN. La primera fase del projecte preveu una inversió inicial de gairebé 400 milions d’euros per la construcció d’una primera fàbrica, on es produiran 30.000 tones d’aquest material d’alta qualitat i bàsic per a les bateries de liti. A més, es preveuen 50 hectàrees de terreny per a la generació d’energia solar que s’ubicaran annexes a la fàbrica. Segons la Generalitat, es tracta de la inversió industrial greenfield més gran dels darrers vint anys a Catalunya feta per una empresa que no hi tenia presència abans.

La reunió també ha permès tancar l’acord per definir urbanísticament el projecte. Les obres es preveu que comencin aquest any a la zona industrial dels Comellarets, en una parcel·la de 44 hectàrees que permetrà la implantació de més línies de producció. La capacitat de la producció anual es podrà enfilar així fins a les 100.000 tones d’elecfoil d’alta gamma. Per a l’alcalde de Mont-roig, la implantació de Lotte “suposarà un impuls definitiu per al desenvolupament industrial i l’economia local”.

La de Mont-roig del Camp serà la segona fàbrica de Lotte Energy Materials fora de Corea del Sud, juntament amb una de Malàisia. La companyia produeix ara unes 100.000 tones de làmines de coure i planifica arribar a les 240.000 tones anuals, el 2028, el 30% del mercat d’aquest producte. “Volem que la planta de Mont-roig del Camp es converteix en la base per subministrar elecfoil d’alta gamma al mercat europeu”, ha assenyalat Yeon-seop.