MSC World Europa
El MSC World Europa, un dels vaixells més grans propulsat per GNL.

Arriba a Barcelona el MSC World Europa

El vaixell, un dels més grans propulsat per GNL, sortirà cada divendres de la capital catalana durant un any per fer una ruta de set dies pel Mediterrani que pararà a Marsella, Gènova, Nàpols, Messina i La Valeta. MSC Cruceros constata que el mercat s'ha recuperat de la pandèmia, tenint ja un 20% venut més respecte a tot l'estiu de 2019. A Barcelona, el seu principal port a Espanya, ha ampliat la seva oferta estival arribant als tres vaixells i la previsió de rebre 550.000 turistes.

El MSC World Europa ha atracat per primera vegada aquest divendres al Port de Barcelona, des d’on sortirà cada setmana durant un any per fer la seva ruta pel Mediterrani. Amb capacitat per a més de 6.700 passatgers i una oferta de gairebé 3.000 cabines, el vaixell és una de les novetats de la temporada i ha generat molta expectació, per la qual cosa, segons avança el director general de MSC Cruceros España, Fernando Pacheco, el 80% de les places per a aquest estiu ja estan venudes.

“El mercat de creuers espanyol està sa i ha tornat amb força”, remarca Pacheco. De fet, amb els mesos estivals recentment estrenats, ja han venut un 20% més que durant tot l’estiu de 2019, el d’abans de la pandèmia. Fa quatre anys, van moure uns 145.000 creueristes entre abril i octubre, arribant als 184.000 en tot l’exercici. El directiu assenyala que aquest creixement es basa, especialment, en l’aposta de la companyia per nous ports, incloent amb més oferta els de Màlaga, Alacant i Santa Cruz de Tenerife. “Acostar els creuers a la casa dels clients està demostrant que provoca demanda”, exposa.

Aquests tres nous ports se sumen als que ja estaven integrats de manera regular en la programació de MSC a Espanya, amb els de Barcelona, València i Palma. Menys al de Palma, que ha limitat l’arribada de creuers, l’empresa ha ampliat l’oferta a Barcelona i València respecte a 2019. Sobre la decisió que ha pres Palma, un debat que porta obert des de fa anys a la capital catalana, el portaveu de MSC Cruceros España demana afrontar-lo “amb números”, posant com a exemple l’informe que ha presentat aquesta setmana la UB, i recorda que la seva companyia forma part d’un grup que també porta càrrega i ferris a la ciutat, “el Port de Barcelona és tremendament estratègic i tenim la previsió de créixer”.

Amb el reforç de València i Barcelona aquest estiu, en el cas de la capital catalana, s’ha sumat un vaixell més, passant dels dos als tres. “Barcelona és el primer port d’embarcament per a MSC a Espanya”, subratlla, amb entre el 40-50% de passatgers, seguit pel de València, amb el 30%. Per a aquesta temporada estival, l’empresa preveu 111 escales al Port de Barcelona, per on farà passar uns 550.000 turistes.

Aquest estiu, de Barcelona, sortiran el MSC Seaview, el MSC Grandiosa i el MSC World Europa, afegint el MSC Divina a la tardor, els quatre amb port base a la capital catalana, concepte entès per la naviliera com els ports on embarquen i desembarquen passatgers al llarg de la ruta que fan els creuers. En línies generals, el 40% dels passatgers dels creuers de MSC que embarquen al Port de Barcelona són estrangers, per la qual cosa, indica Pacheco, passen almenys una nit a la ciutat abans de pujar al vaixell. A més, el 40% dels passatgers de MSC embarquen a la capital catalana i la resta ho fa a altres ports on atraca del Mediterrani.

En el cas del MSC Word Europa, la capital catalana serà l’únic port base a Espanya, on començarà cada divendres una ruta de set dies pel Mediterrani que passarà per Marsella (França), Gènova, Nàpols i Messina (Itàlia), i La Valeta (Malta). Els preus per persona es mouen entre els 700 euros a la setmana, en temporada baixa, fins als 1.400 a la setmana, en temporada alta, tots dos casos en cabines interiors, les més barates. 

Una de les principals novetats d’aquest vaixell és que és el més gran que ha arribat al Port de Barcelona completament propulsat per gas natural liquat (GNL), un combustible de transició que redueix la contaminació respecte als convencionals. El primer creuer que va arribar al Port de Barcelona propulsat per GNL va ser l’AIDAnova, del grup Costa, l’any 2019. Així mateix, el MSC World Europa també incorpora una pila de combustible, que permetrà adaptar el vaixell a l’ús de les fonts d’energia que acabin prioritzant-se com a menys contaminants en un futur al llarg de la seva vida útil —uns 30 anys—.

Més enllà de mesures per reduir l’impacte mediambiental que provoca, el MSC World Europa incorpora novetats per a l’entreteniment dels seus usuaris, com una acadèmia per aprendre a pilotar drons, un tobogan de 80 metres d’altura o uns autos de xoc. Amb un total de 22 cobertes i més de 40.000 metres quadrats d’espai públic, el vaixell compta amb una àmplia oferta de restauració, incloent-hi un restaurant amb menjar fet amb els vegetals que creixen en el mateix vaixell i una cerveseria que fa la seva beguda amb aigua de mar.