Lluís Soler Palau de la Música
L'actor Lluís Soler interpretarà versos d'Alexandre de Riquer.

Arriben la poesia d’Alexandre de Riquer i Pascal Comelade al Palau de la Música

L'auditori es barreja amb altres disciplines, com els versos o l'art de Miquel Barceló, amic del pianista

Venen uns dies intensos al Palau de la Música, aprofitant les últimes setmanes de la temporada 2023-2024. El seu escenari s’omplirà de poesia aquest cap de setmana i, uns dies després, estendrà el seu abast, teixint una curiosa connexió entre el pianista Pascal Comelade i la ceràmica de Miquel Barceló, una mostra que es pot veure a la Pedrera, sent aquest mes l’últim per visitar-la.

Primer arribarà la poesia d’Alexandre de Riquer, de la mà de l’actor Lluís Soler. Poema del bosc es podrà escoltar aquest diumenge 9 de juny, en dues sessions, a la sala de concerts, conjugant un dels poemes modernistes més importants de la literatura catalana amb un dels seus espais del mateix gènere més emblemàtics. Es podrà veure el diumenge 9 de juny a les dotze del matí, però també a les sis de la tarda.

“Un cant èpic a la natura, que aflora com un espai de transcendència, un temple paradisíac on trobem ocells, flors, arbres i salts d’aigua que prenen vida, així com fades, druides, nimfes, bruixes, elfs i goges”, expliquen des de l’auditori. Un món oníric, però també rebel, que Soler recitarà a partir de selecció de versos feta per la poeta Laia Llobera. I, no menys important, un avançat al·legat ecologista que pren més sentit avui.

En el cas de la primera sessió, la de les dotze del matí, hi haurà traducció en llengua de signes per a persones amb diversitat auditiva. Anirà a càrrec de l’associació sociocultural Encantades, impulsada per la periodista musical Núria Martorell i la dissenyadora i il·lustradora Francina Cortés. Cada vegada tenen més presència, havent participat en grans concerts com el de Coldplay de l’any passat o el més recent de Taylor Swift. Anna Griera Parra serà la intèrpret de llengua de signes.

Per si no n’hi hagués prou, tres dies més tard, el Palau de la Música s’endinsarà en un altre art, després de deixar-se portar per la poesia. Serà el de Miquel Barceló, ara protagonista de la retrospectiva més gran feta a la ciutat sobre la seva ceràmica a la Pedrera. El seu amic Pascal Comelade oferirà un concert únic i excepcional el dimecres 12 de juny, a les nou de la nit al Petit Palau.

Acompanyat al piano pels també pianistes Phil Argeles, Alban Barate i Ivan Telefunken Martinez, el músic presentarà per primera vegada a la capital catalana aquest format pensat per a quatre pianos i en el qual revisarà el seu repertori. Cada vegada més allunyat dels escenaris, Comelade és considerat un dels músics i compositors més singulars i creatius, amb un estil eclèctic i inclassificable, i amb una música que destaca per un marcat caràcter lúdic i d’experimentació.

L’entrada del concert inclou l’accés a l’exposició a la Pedrera, Barceló. Ceràmiques. Tots som grecs. El concert de Comelade serà una de les moltes activitats que la institució cultural ha organitzat més enllà de les seves fronteres amb motiu de la mostra.

Pascal Comelade
El músic Pascal Comelade, amic de Miquel Barceló.