Vista de les instal·lacions de Reial Club de Polo de Barcelona. ©V. Zambrano

Ascot arriba a Barcelona, el Polo vol omplir-se de pameles i barrets el 19 de juny

Si les mesures sanitàries es relaxen, la capital catalana preveu acollir per primera vegada Hats & Horses, un esdeveniment social per impulsar el món de l'hípica i recuperar l'optimisme, la il·lusió i, per què no, la diversió després d'un any molt dur i ple de sacrificis

Hats & Horses prepara el seu desembarcament a Barcelona. Per un dia, les instal·lacions de Reial Club de Polo s’ompliran de glamur en un esdeveniment lúdic-esportiu al més pur estil d’Ascot, una de les icones turístiques d’Anglaterra. Vestits de còctel, barrets, atrevits tocats i pameles desfilaran pel Polo el dissabte 19 de juny coincidint amb la celebració del concurs internacional de salts a cavall CSI 2*.

Ariadna Vilalta, organitzadora de Hats & Horses, amb David Bell, director de Pretty Ballerinas, amb una altra assistent a l’esdeveniment, a Menorca.

Actualment, les normatives sanitàries i les restriccions imposades per afrontar el coronavirus impedeixen la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments, però els organitzadors de Hats & Horses confien que al juny les mesures s’hauran relaxat i es podrà recuperar una certa normalitat impulsada també per l’avenç de la vacunació de la població. Mentre esperen que es produeixi un canvi en el marc legal, Hats & Horses ja treballa per tenir-ho tot a punt perquè Barcelona pugui gaudir d’aquest singular esdeveniment, que uneix barrets i cavalls al més pur estil britànic. El 100% de la jornada tindrà lloc a l’aire lliure i s’adoptaran les mesures d’aforament estipulades, i altres requeriments de seguretat, com ús obligatori de mascaretes, gel hidroalcohòlic, control de temperatura i fins i tot tests si així es recomanés.

La primera edició de Hats & Horses es va celebrar a Menorca el 2018 amb l’objectiu de reunir, en una trobada distesa i festiva, als aficionats al món de l’hípica, tan residents a l’illa —on hi ha una arrelada cultura vinculada al cavall— com els turistes. Aquesta primera edició de Hats & Horses, celebrada a Maó, va reunir unes mil persones, el que va animar a l’emprenedora que lidera el certamen a celebrar altres edicions a Ciutadella i també a Palma de Mallorca.

Pel cap de setmana del 28 i 29 de maig està previst un nou Hats & Horses a l’hipòdrom de Ciutadella i, menys d’un mes després, l’esdeveniment vol instal·lar-se a la capital catalana adaptant-lo a totes les mesures de prevenció exigides per les autoritats sanitàries.

María Leon, Lucia Heredero, Espido Freire, Carla Royo i Maite Ruiz-Atela, en el Hats & Horses de Ciutadella.

“A Barcelona li cal un esdeveniment com Hats & Horses; volem ajudar a la ciutat amb una trobada que en el futur vol consolidar-se com un atractiu turístic primaveral que uneixi el món de l’hípica i l’esport amb la gastronomia i el comerç local“, explica Ariadna Vilalta, fundadora i alma mater de Hats & Horses. L’emprenedora catalana, dedicada al món de la comunicació, viu actualment entre Menorca i Londres i està il·lusionada amb convèncer els barcelonins que es vesteixin per un dia amb les seves millors gales i omplin el Polo de tota mena de barrets i pameles. “Crec que hi ha ganes, ganes de recuperar la il·lusió i de donar visibilitat internacional a Barcelona amb elegància i bon gust“, afirma.

Per celebrar la primera edició de Hats & Horses Barcelona, ​​Vilalta s’ha aliat al Reial Club de Polo —que compta amb 10.000 socis— i a Elite Excellence Spain, és a dir, amb la Federació Espanyola del Luxe, que agrupa més de 100 marques d’alta gamma i empreses de luxe tant del sector cosmètic com de la moda, el turisme o la decoració. Per donar a conèixer l’esdeveniment, en aquesta ocasió l’accés serà gratuït, tot i que per accedir al recinte es donarà prioritat a les persones que compleixin amb el dress code. Per divulgar la iniciativa, els organitzadors volen involucrar també als establiments de Passeig de Gràcia i a les diferents marques d’Elite Excellence presents a la ciutat.

Una de les edicions celebrades a l’hipòdrom Torre del Ram de Ciutadella.

Així mateix, al capvespre, coincidint amb l’última competició del dia, Elite Excellence organitzarà un sopar benèfic que preveu destinar íntegrament la recaptació a Cavalcant la vida, un projecte solidari de la Fundació Reial Club de Polo de Barcelona. Es tracta d’un assaig clínic avalat per l’Associació Espanyola Contra el Càncer en col·laboració amb l’Hospital Vall d’Hebron, que estudia els beneficis d’una teràpia assistida amb cavalls a nens i nenes que s’han de sotmetre a tractament oncològic a conseqüència d’un tipus de càncer que afecta el sistema nerviós central. Per assistir al sopar benèfic hauran de pagar entre 120 i 150 euros.

Segons Hats & Horses, aquest esdeveniment pretén ser també un instrument de suport al comerç local, ja que es tracta d’una excusa per comprar vestits i sabates, per pentinar-se i maquillar-se i “assistir a una jornada de diversió on les preocupacions diàries desapareixen”. Al llarg de tot el dia, el dissabte 19 de juny, els assistents podran gaudir d’un village en què hi haurà botigues, propostes gastronòmiques, música en viu, una zona infantil i una àrea de perruqueria i maquillatge en la qual s’oferiran canvis de look. Si la normativa ho permet, també es podrà assistir com a públic a la pista olímpica on se celebra el concurs de salts. Es preveu que en el CSI 2* participin al voltant de 300 binomis (parelles formades per genet o amazona i el seu cavall o egua).

La dissenyadora María León observa una de les carreres de cavalls de l’esdeveniment menorquí.

En el transcurs del sopar benèfic a l’aire lliure, al qual podrien assistir unes 250 persones, es lliuraran els premis a la dona millor vestida, a l’home millor vestit i la parella més glamurosa de la jornada. “Serà un dia relaxat, ple d’alegria, música, exhibicions eqüestres, concursos de salts, menjar i molta, molta diversió”, conclou l’organitzadora, esperançada en què l’esdeveniment pugui celebrar-se i contribueixi a recuperar l’activitat social de Barcelona.

Ariadna Vilalta amb Núria Roca.