Imatge virtual de l'edifici Binar, que s'alçarà al carrer de Pamplona 101.

L’asseguradora del Banc Sabadell compra la nova seu de Socialpoint

Es tracta d'un edifici de 4.500 metres quadrats situat al districte 22@ i promogut pel grup belga Codic, que l'any passat també va vendre un immoble similar, la seu de Payfit, a Generali

Nova transacció immobiliària al districte tecnològic 22@. La promotora belga Codic ha venut a BanSabadell Vida, la companyia d’assegurances de vida de Banc Sabadell i Zurich, la futura seu de l’empresa de videojocs Socialpoint, actualment en construcció.

Socialpoint és una de les companyies pioneres de la indústria del gaming a Barcelona, creadora de jocs per a mòbils que acumulen més de 600 milions de descàrregues, com Dragon City i Monster Legend. Fundada per Horacio Martos i Andrés Bou i venuda a la multinacional nord-americana TakeTwo per 235 milions el 2017, Socialpoint ocupa a hores d’ara diverses plantes d’un edifici situat al carrer Llacuna amb la Gran Via, a tocar de la seu de Barcelona Activa i el centre comercial Glòries.

Ara, ha llogat a Codic una nova seu corporativa que s’alçarà al carrer Pamplona 101, a la cantonada amb Almogàvers, a pocs metres de la sala Razzmatazz. L’edifici on es traslladarà Socialpoint compta amb una superfície de 4.500 m², ha estat dissenyat per BCA Arquitectura i s’ha batejat amb el nom de Binar. La finalització de les obres està prevista l’octubre del 2023, però abans que el projecte culmini ja ha estat venut a Bansabadell Vida, en una operació valorada en prop de 30 milions d’euros i estructurada com un forward funding, segons l’argot del sector, assessorada per les consultores Savills i BNP.

Es tracta del segon edifici en el qual desinverteix Codic al 22@ un cop tancat el lloguer. A escassos metres d’aquesta parcel·la, també al carrer Pamplona, però a cantonada amb Sancho de Ávila, el grup belga va promoure un altre immoble d’oficines —el primer que desenvolupava a Barcelona— que va llogar íntegrament la firma tecnològica francesa de software per a recursos humans Payfit. Poc després, l’abril del 2022, el complex, anomenat Step-Up i que també disposa de 4.500 m², es va vendre a una altra asseguradora, en aquest cas, Generali, per 35 milions d’euros.

Codic està molt feliç i orgullós d’haver venut la seva segona operació, Binar, al districte 22@. Després de l’inici de les obres a principis de 2022, vam llogar tot l’edifici a Socialpoint, líder al mercat de videojocs. Molt ràpidament, un dels inversors líders al mercat immobiliari espanyol, Bansabadell Vida va confirmar el seu interès a adquirir l’edifici i l’escriptura d’adquisició s’ha signat avui, 4 d’abril del 2023″, explica Christophe Jacobs, director general de Codic Espanya.

Segons el promotor, Codic, com a actor immobiliari europeu, segueix reafirmant la seva confiança al mercat de Barcelona i es prepara per iniciar les obres del seu tercer edifici d’oficines, Standout, també al 22@”. Amb presència a Bèlgica, Luxemburg, França, Hongria i Espanya, Codic és un grup propietat de les famílies Descours i Mulliez en aliança amb Thierry Behiels, director general de la firma.

Per la seva banda, Alex Bujanda, director d’inversions Espanya i Portugal de BanSabadell Vida, ha afirmat que “amb aquesta compra, es reforça l’exposició en actius al districte que ha viscut la transformació més gran de Barcelona en les últimes dècades, convertint-se en l’epicentre d’innovació a la ciutat de Barcelona i atraient multitud d’empreses que aposten per la innovació i el coneixement. La compra d’aquest edifici és una mostra més de l’estratègia d’inversió en actius de grau A, amb qualificacions ESG de màxim nivell i espais de socialització. El contracte amb SocialPoint evidencia que aquest edifici va en consonància amb la nova tendència de la demanda de grans corporacions que requereixen aquests atributs a les seus”.

Segons Savills, en el context econòmic actual, els inversors immobiliaris busquen justament actius d’aquest perfil, és a dir, edificis d’oficines molt ben ubicats i amb contractes a llarg termini que els ofereixin seguretat a mitjà i llarg termini.