TheNBP Factory

Assessorament individual a més de 300 empreses per a la seva internacionalització

En aquesta jornada de Negoci Internacional impulsada per Banc Sabadell, clients Empresa de l'entitat van tenir l'oportunitat de rebre l'assessorament i suport dels directors de les tretze oficines de representació de Banc Sabadell situades al voltant del món.

[dropcap letter=”L”]

es empreses espanyoles encaren 2019 posant el focus en la internacionalització. Així ho ha pogut constatar Banc Sabadell que, durant els últims dies de desembre, ha mantingut contactes amb més de 300 companyies del país. L’entitat que presideix Josep Oliu ha organitzat una sèrie de trobades individualitzades en els quals els directors de les oficines de representació (DOR) que Banc Sabadell té distribuïts per tot el món han assessorat empresaris i directius interessats a potenciar o entrar a certes destinacions internacionals per expandir el negoci.

Banc Sabadell va ser el primer banc espanyol en aterrar a Dubai per ajudar les empreses espanyoles a introduir-se i expandir-se en els Emirats Àrabs Units i països limítrofs.

Per a aquestes trobades, el banc va desplaçar a les principals ciutats espanyoles els seus DOR per atendre in situ les consultes i inquietuds dels clients. El director de Negoci Internacional de Banc Sabadell, Carlos Dalmau, assenyala que “aquesta fórmula de trobades individualitzades està molt ben valorada per part de les empreses perquè les connectem amb els nostres directors que viuen i treballen a destinacions tan estratègiques com els Emirats Àrabs, la Xina, l’Índia, el Brasil, els Estats Units, Colòmbia o Polònia. D’aquesta manera, el client que estigui interessat en el Pròxim Orient, per exemple, no cal que viatgi a aquesta zona del món ja que li facilitem el contacte directe del nostre director a Dubai, que l’assessora sobre els aspectes clau per entrar o consolidar-se en aquesta regió”.

Precisament, el DOR del Pròxim Orient, Víctor Argüello, recorda que Banc Sabadell va ser el primer banc espanyol en aterrar a Dubai per ajudar les empreses espanyoles a introduir-se i expandir-se en els Emirats Àrabs Units i països limítrofs. “Va ser el 2009 quan vam obrir la nostra oficina de representació: es tractava d’un moment clau per a l’empresa espanyola perquè, com a conseqüència de la crisi, va haver de buscar nous horitzons. Des de llavors, ens hem convertit en un important pilar per a qualsevol companyia interessada en establir relacions amb el Pròxim Orient, ja que des de Dubai cobrim vuit països. Avui és una destinació molt atractiva per a materialitzar projectes”.

Argüello explica que “aquesta zona no té pràcticament teixit industrial, per la qual cosa necessiten importar quasi tots els béns”. Argüello, alhora, aconsella, per establir relacions comercials en aquesta zona “paciència i coneixement de la cultura: el mercat àrab necessita molt de treball per establir relacions de confiança”. En aquest procés, Banc Sabadell acompanya les empreses catalanes i espanyoles que volen fer-hi negoci.

Negoci internacional Banc Sabadell - The NBP
A la dreta, el director de l’oficina de representació de Xangai de Banc Sabadell atenent uns clients en una de les reunió d’assessorament personalitzat que ha tingut lloc a Barcelona.

INTERÈS PER ARGÈLIA

En aquestes trobades individualitzades amb les empreses, una dels DOR que més reunions ha acumulat en la seva agenda ha estat Hassiba Bestandji, la responsable de l’oficina del banc a Algèria. Les companyies espanyoles segueixen amb gran interès l’evolució del país magribí perquè ofereix oportunitats de negoci en tots els sectors, com l’agrícola, la construcció, el sanitari o el turisme, entre d’altres. “Aquest any hem comprovat que és el destí de moda”, conclou Carles Dalmau.

Un altre país que també ha despertat l’interès del els clients del banc és Turquia. El seu DOR, Vicente Balbín, subratlla que “Turquia és una economia oberta que s’ha modernitzat moltíssim en els últims anys i que compta amb un alt nivell per fer negocis”. En la seva opinió, el principal handicap dels turcs és de comunicació, ja que “hi ha una gran diferència entre el que és i passa a Turquia i el que es dóna a conèixer sobre aquest país al món”. En aquest sentit, Balbín destaca que “des de l’oficina de Turquia, Banc Sabadell aporta informació veraç, propera i contrastable sobre el país, per desmuntar mites”. Afegeix Balbín que “a Turquia hi ha grups industrials de ja quarta generació que són molt potents”. A més, subratlla, “la cultura turca és mediterrània i, per tant, molt semblant a la nostra, cosa que facilita les possibilitats d’entesa”.

Banc Sabadell compta amb una xarxa de 13 oficines de representació que van sorgir amb la finalitat d’acompanyar les empreses espanyoles en els seus plans d’expansió internacional. Avui, és l’entitat financera de referència per a qualsevol companyia del país. El 65% de les organitzacions escullen treballar amb Banc Sabadell. A l’espera de tancar l’exercici 2018, ja ha captat 8.000 clients en negoci internacional i ha incrementat en un 19% el finançament per a projectes de finançament i exportació.