L’auge i la caiguda de la venda de CDs als EUA

Els suports o formats utilitzats per vendre música s’han anat renovant de manera contínua durant les últimes quatre dècades. Dels discs de vinil hem passat als serveis d’streaming de música, que compta amb un nombre creixent de subscriptors, passant per una gran varietat de sistemes addicionals.

Un d’ells és el CD. Convertit durant anys -especialment a la fi dels anys 90 i principis d’aquest segle- en el gran suport de la indústria musical, avui les vendes de CDs segueixen caient any rere any, com es pot comprovar en el següent gràfic elaborat per Statista a partir de les dades qque ofereix la Recording Industry Association of America (RIAA) sobre les vendes de música als Estats Units.

L’any 2000 es van vendre a Estats Units 943 milions de CDs, en el que va suposar la xifra més alta assolida per aquest format. Des de llavors, les unitats anuals venudes s’han reduït en un 90% (99 milions de CDs en l’any 2016).

L’any 2016, els ingressos generats pels serveis d’streaming van representar ja el 51% del total de vendes del sector de la música als Estats Units.

Infographic: The Rise and Fall of the Compact Disc | Statista You will find more infographics at Statista