Carlos Pierre Badi
El fundador i director executiu de Badi, Carlos Pierre.

Badi entra en el negoci del lloguer d’habitacions d’hotels buits

L'aplicació mòbil per trobar companys de pis començarà a incloure un nou producte pels seus usuaris: les habitacions d'hotel. El seu fundador i conseller delegat, Carlos Pierre, veu en aquesta expansió del seu model de negoci una manera de donar suport al sector turístic, especialment afectat per la crisi.

Els hotels s’estan reinventant i estan explorant vies d’ingressos alternatives davant la desaparició dels turistes internacionals a curt termini. Des de proposar passar la nit als barcelonins amb sopar i esmorzar inclosos fins a preparar les seves habitacions per teletreballar i fer reunions. L’última proposta consisteix a entrar al mercat de lloguer, oferint habitacions per estades llargues. Badi, plataforma per a llogar habitacions en pisos compartits, ha decidit apostar per aquesta via i posarà a disposició dels seus usuaris unes 400 habitacions d’hotel.

L’empresa emergent està a punt de tancar acords amb diferents cadenes hoteleres per transformar les seves habitacions a la modalitat de lloguer de llarga durada, tot i que encara no vol concretar quins seran els establiments que oferirà ni on es troben. El fundador i conseller delegat de Badi, Carlos Pierre, explica que la pandèmia ha incrementat considerablement l’oferta disponible d’habitacions de lloguer, tant de particulars que han començat a llogar habitacions que abans tenien buides a casa com d’hotels o apartaments turístics. Tot ells estan buscant en el lloguer una manera d’obtenir més ingressos arran de la covid-19, que ha provocat una profunda crisi sanitària, econòmica i social.

Per a Pierre, aquesta iniciativa suposa facilitar una transformació al model de negoci dels hotels, creant un nou tipus de client i utilitzant els seus actius d’una manera més eficient. “Aquesta aliança permet introduir una nova eina de futur que contribuirà a dinamitzar un sector que conjunturalment està patint greument les conseqüències de la crisi actual”, remarca Pierre. “Gràcies a la nostra tecnologia, els hotels podran ampliar, diversificar i desestacionalitzar la seva oferta”, afegeix. Concretament, la plataforma barcelonina assenyala que les cadenes hoteleres poden arribar a destinar fins a un 20% de les seves habitacions al lloguer.

Badi ampliarà així el seu catàleg de serveis i passarà a tenir un model híbrid d’allotjaments, amb habitacions privades a pisos compartits i habitacions d’hotels. “Som una companyia jove i dinàmica. Per això, la nostra estructura ens permet tenir l’agilitat suficient per adaptar d’una manera molt ràpida la nostra estratègia a les tendències que anem detectant a cada moment”, exposa Pierre. Aquest nou tipus de producte també significa per a la plataforma avançar cap al coliving, aprofitant que els hotels permeten l’opció de poder dormir, treballar i menjar en un mateix lloc.

Preveu una nova ronda per l’any que ve

Fundada l’any 2015, Badi, coneguda com el Tinder dels companys de pis, ocupa uns 100 treballadors, tots ells a Barcelona, després que l’empresa emergent hagués de fer marxa enrere en el seu pla d’obrir oficines a Nova York i hagi centralitzat a la capital catalana la plantilla que tenia a Berlín i Londres per la crisi del coronavirus.

Oficines de Badi a Barcelona.

La pandèmia també ha coincidit amb les proves que ha començat a fer per monetitzar part de la seva activitat, amb la creació de serveis especials per aquells que volen llogar les seves habitacions, com que els seus anuncis es vegin més que altres o un sistema de recomanació de possibles llogaters.

Per l’any que ve, espera poder contractar més persones i obrir una nova ronda de finançament. Des del seu llançament, la plataforma ha aconseguit aixecar 45 milions de dòlars en cinc rondes de finançament liderades per fons d’inversió dels Estats Units, com Goodwater Capital, l’obtenció d’un total de 30 milions de dòlars en l’última que va fer.