L'organigrama de Banc Sabadell ha experimentat molts canvis després de l'arribada del nou CEO.

Banc Sabadell obté 300 milions del BEI per finançar les pimes

Gràcies a aquests recursos, l'entitat podrà mobilitzar 600 milions d'euros en dos anys per donar suport a la recuperació de les empreses afectades per la crisi del coronavirus

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) finançarà amb 300 milions d’euros al Banc Sabadell per tal de poder incrementar els recursos que l’entitat presidida per Josep Oliu destina a les petites i mitjanes empreses (pimes) afectades per l’impacte econòmic de la pandèmia. Aquest acord amb el banc públic europeu, que es renova de forma periòdica, facilitarà que Sabadell pugui concedir el doble d’aquest import a les pimes, és a dir, 600 milions, gràcies a un esquema de garantia de risc compartit.

Concretament, en el marc del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE), el BEI atorga a Sabadell una garantia de 300 milions sobre una cartera de préstecs a empreses ja existents. En conseqüència, el banc allibera els recursos que estaven associats a aquests crèdits i guanya capacitat de finançament addicional, és a dir, pot tornar a prestar aquests diners i donar suport a les pimes, que seran determinants en el procés de recuperació de l’economia.

“Aquest tipus d’operacions són clau per protegir el teixit productiu europeu i perquè les pimes puguin superar les dificultats financeres provocades per la crisi del coronavirus”, afirma Ricardo Mourinho, vicepresident de BEI. Per la seva banda, Sergio Palavecino, sotsdirector general de Sabadell, destaca que aquests 600 milions d’euros es destinaran a injectar liquiditat i a fomentar la inversió productiva.

En el marc de l’estratègia europea de reconstrucció, el BEI ha creat un Fons paneuropeu de Garantia (EGF) dotat de 25.000 milions d’euros i que permetrà mobilitzar fins a 200.000 milions de finançament addicional per a les pimes.