El centro corporativo de Banco Sabadell en Sant Cugat.
El centre corporatiu de Banc Sabadell a Sant Cugat.

Banc Sabadell redueix la seva petjada de carboni amb un parc solar a la seu de Sant Cugat

Banc Sabadell instal·larà cobertes fotovoltaiques i marquesines solars al seu edifici corporatiu de Sant Cugat del Vallès per disminuir la dependència energètica, avançar en l'autoconsum i reduir les emissions de diòxid de carboni.

Banc Sabadell avança amb el seu pla de sostenibilitat amb un projecte per instal·lar plaques fotovoltaiques en el seu centre corporatiu de Sant Cugat de Vallès. L’objectiu és reduir la petjada de carboni de l’entitat i fomentar l’autoconsum energètic. La iniciativa permetrà disminuir en 364 tones a l’any les emissions de CO2, un volum equivalent a la capacitat que poden filtrar 18.200 arbres en un any.

 

El complex d’oficines de Banc Sabadell a Sant Cugat, inaugurat el 2003, consta de cinc edificis que sumen una superfície de 50.000 metres quadrats, el que el converteix en el centre més gran de treball de l’entitat, que també posseeix serveis centrals a Madrid i a Alacant i a la torre corporativa ubicada a l’Avinguda Diagonal de Barcelona. El 2011, el complex ja va estrenar una instal·lació fotovoltaica al denominat Edifici A que proporciona el 5% del consum d’aquest immoble.

Ara, Sabadell ha iniciat les obres per instal·lar també panells fotovoltaics a les cobertes dels edificis B, C, D i E, i també a l’auditori. A més, es posarà en marxa un parc solar a l’aparcament del centre corporatiu per aprofitar l’ampli espai. Per a això, el banc ha apostat per instal·lar unes marquesines que incorporen els panells fotovoltaics i que, a més, proporcionen ombra i protegeixen els cotxes que estan aparcats.

El complex de Banc Sabadell a Sant Cugat disposa de 50.000 metres quadrats.

El projecte es realitza de la mà d’empreses especialitzades com Sud Renovables, Circutor (marquesina solar), JA Solar i Exiom. La potència Pic instal·lada serà de 444 kWp, amb una producció anual d’energia renovable de 586.594 kWh destinada íntegrament a l’autoconsum. Es calcula que el centre corporatiu de Banc Sabadell a Sant Cugat consumeix 11.428.635 kWh, de manera que el percentatge d’energia de producció pròpia serà del 5,1%.

Segons l’entitat, la lluita contra el canvi climàtic i el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) se situen ja en el centre de la seva activitat i projectes com l’executat a Sant Cugat permeten avançar en aquesta estratègia. Està previst que les obres finalitzin al desembre.