Eurolog Barcelona
Ramon García, director general del Centre Espanyol de Logística (CEL), i Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona y del SIL.

Barcelona acollirà al juny el congrés més gran de logística d’Europa, Eurolog

L'esdeveniment, que la capital catalana ja va acollir el 2002, tindrà lloc en el marc del SIL, saló líder del sector que aquest any celebra el 25è aniversari

Un nou congrés d’àmbit europeu recala a Barcelona. EUROLOG, el Congrés anual de l’ELA (European Logistics Association), ha anunciat que aquest any celebrarà la 26a edició a la capital catalana en aliança amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de juny i coincidirà amb la celebració del SIL Barcelona.

Concretament, el 7 de juny els participants d’EUROLOG es reuniran dins del marc del SIL, mentre que els dies 6 i 8 ho faran a les instal·lacions del DFactory Barcelona, impulsat pel Consorci. No és la primera vegada que EUROLOG escull Barcelona, ja que és la ciutat on va celebrar la seva primera edició, el 2002. Ara torna més de 20 anys després d’haver recorregut diferents ciutats europees com Atenes, Bucarest, Milà, Lisboa o Berlín.

L’acord amb el congrés europeu contribuirà als actes de celebració del 25è aniversari del SIL Barcelona, que s’ha consolidat com a fira líder del sector de la logística i el transport al Sud d’Europa, el Mediterrani i l’Amèrica Llatina. L’edició del 2023 preveu reunir més de 650 empreses, amb un creixement del 20%.

L’ELA és una federació constituïda per 30 associacions europees que sumen més de 50.000 empreses de gairebé tots els països de l’Europa Central i Occidental. L’objectiu és proporcionar un fòrum internacional per a la creació de xarxes, la promoció i el desenvolupament de la professió de la logística i la cadena de subministrament.

“El 2002 EUROLOG es va organitzar al SIL de Barcelona i per a l’ELA és un plaer i un privilegi poder repetir-ho ara, en el seu 25è aniversari. Serà una oportunitat per fer una retrospectiva de l’evolució d’un sector on hem viscut tanta evolució, com a disrupcions i al que els professionals europeus de la logística i la cadena de subministrament s’han anat adaptant gràcies a la innovació tecnològica i al desenvolupament del talent professional”, ha destacat Paolo Bisogni, president de l’ELA.

Per la seva banda, Blanca Sorigué, directora del Consorci de la Zona Franca i del SIL ha explicat que “comptar amb la celebració de l’EUROLOG dins del SIL és una gran oportunitat i una notícia excel·lent per a tot el sector de la logística que posarà al nostre país al focus mundial de la cadena de subministrament a principis de juny”.

Finalment, Ramón García, director general del Centre Espanyol de Logística i membre del comitè de direcció de l’ELA, ha assenyalat que estem en un moment crucial per al redisseny de les cadenes de subministrament a nivell global; en què Europa ha de tenir un paper molt rellevant; per això, portar a Espanya l’EUROLOG amb els actors que participen en aquest debat és una gran oportunitat”.