Alguns dels autobusos més nous de la flota de TMB.

Barcelona acollirà el 2023 el congrés mundial de transport públic

La capital catalana s'ha imposat a Dubai i a Brussel·les per acollir l'any 2023 el Global Public Transport Summit, considerat com el principal esdeveniment internacional especialitzat en el sector del transport públic.

[dropcap letter=”B”]

arcelona serà la capital mundial del transport públic. La candidatura presentada per la ciutat i impulsada per les empreses públiques Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s’ha imposat a altres grans capitals internacionals per organitzar l’any 2023 el Global Public Transport Summit, un congrés organitzat per la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) que se celebra cada dos anys.

L’última edició va tenir lloc a Estocolm (Suècia) el 2019, amb la participació de 81 països, 2.718 congressistes, 474 empreses expositores i 15.000 visitants a l’àrea expositiva. L’edició de 2021 tindrà lloc a Melbourne (Austràlia) i Barcelona serà l’amfitriona dos anys després gràcies a haver guanyat a les propostes presentades per Dubai i per Brussel·les, ciutat que acull la seu de la UITP.

A més de FGC i TMB, en l’organització de l’esdeveniment s’involucrarà Renfe i també Fira de Barcelona i el Barcelona Convention Bureau, que aportaran la seva experiència en la gestió de grans esdeveniments.

Segons la UITP, per triar a la capital catalana s’ha tingut en compte “la seva competitivitat com a ciutat, la seva àmplia experiència en l’organització de grans congressos i el fet de disposar d’un sistema de transport públic i unes polítiques de desenvolupament urbà referents a nivell mundial”.

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau; el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi; la presidenta de TMB, Rosa Alarcón; i el conseller de Territori, Damià Calvet, en una imatge d’arxiu.

Segons els presidents de FGC i de TMB, Ricard Font i Rosa Alarcón, respectivament, “el Global Public Transport Summit a Barcelona serà una excel·lent oportunitat perquè tant la ciutat com el conjunt de Catalunya puguin mostrar al món la seva experiència i competitivitat en l’àmbit del transport públic i el desenvolupament d’un sistema de mobilitat inclusiu i sostenible“.

La UITP agrupa 1.600 empreses i associacions vinculades amb el transport públic de tot el món. Els vincles entre aquesta entitat i Catalunya es remunten a fa molts anys, ja que Barcelona es va ocupar d’organitzar el congrés ja l’any 1926 i també el 1967. A més, actualment el president de la UITP és el director general de FGC, Pere Calvet. Per la seva banda, Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB, és el representant de l’associació a Espanya.