Francesc Fajula MWCapital
El conseller delegat de la MWCapital, Francesc Fajula. ©Marc Llibre

Barcelona acollirà la incubadora de referència de la UE per a la transferència tecnològica

La MWCapital serà l'encarregada d'acompanyar a 120 projectes cada any des de la capital catalana

La Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) fa un salt d’escala i amplia el focus. La fundació ha guanyat un projecte de la Comissió Europea que situarà a Barcelona una incubadora que té com a objectiu potenciar la transferència tecnològica en tot el continent. “La transferència de tecnologia en el marc europeu és i serà una prioritat per situar-nos en el mapa global”, exposa el conseller delegat de MWCapital, Francesc Fajula.

Des de la capital catalana, s’impulsaran 120 projectes científics cada any amb l’objectiu d’ajudar-los a sortir del laboratori i arribar fins al mercat. La MWCapital, juntament amb la consultora d’innovació alemanya EurA, serà l’encarregada de desenvolupar i escalar iniciatives que s’ideïn a centres de recerca i universitats de tot Europa perquè es converteixin en spin-offs d’èxit.

La nova àrea de transferència tecnològica de la MWCapital tindrà un pressupost d’uns quatre milions d’euros en dues anualitats procedents de l’European Innovation Council (EIC). Si els resultats són positius, la col·laboració s’estendrà dos anys més amb una dotació de tres milions d’euros més.

Fins ara, la MWCapital posava el focus en la transferència tecnològica a través del seu programa The Collider. Des de la seva creació l’any 2017, ha donat suport a més de 220 projectes científics.