Jaume Collboni i Cristian Pascual
Jaume Collboni i Cristian Pascual durant l'acte de la signatura del conveni entre Barcelona Activa i BHH.

Barcelona Activa i BHH confien en la salut digital com a sector estratègic de l’economia

Aquest posicionament respon a una estratègia per diversificar el BCN Green Deal, un model productiu basat en l'aposta estructural pel talent, la innovació i els sectors estratègics, com ho són la Salut i la Biotecnologia

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la iniciativa Barcelona Activa, ha signat un conveni de col·laboració amb Barcelona Health Hub (BHH) per impulsar l’emprenedoria i la innovació al sector de la salut digital. L’acte de la signatura ha anat a càrrec de Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, i del president de BHH, Cristian Pascual.

Aquest acord, que referma l’aposta de la capital catalana per la salut digital com a sector estratègic de l’economia, té per objectiu reforçar aquelles iniciatives orientades a donar suport a l’emprenedoria, la innovació i competitivitat empresarial, l’atracció i foment del talent i les aliances públic-privades al sector de la salut digital. L’àmbit d’actuació se centrarà en acompanyar la creació i creixement de noves empreses, en fomentar la transferència tecnològica al sector i en l’impuls del talent científic, tecnològic i empresarial per a guanyar en competitivitat.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha posat en relleu que “Barcelona és una ciutat referent en l’àmbit de la ciència i la tecnologia, amb equipaments científics de primer nivell. Aquest posicionament respon a una estratègia per diversificar el nostre model productiu, el BCN Green Deal, basat en l’aposta estructural pel talent, la innovació i els sectors estratègics, com ho són Salut i Bio. És en aquest marc que s’inscriu l’aliança amb el BHH, que de ben segur generarà noves iniciatives empresarials amb retorn social i capacitat per millorar la vida de les persones”.

El president de Barcelona Health Hub, Cristian Pascual, ha declarat que “els últims avenços tecnològics han emergit com a solucions a molts dels reptes que afronta el sistema sanitari. Això ha provocat l’eclosió de la salut digital com a sector. En aquesta revolució d’escala global, Barcelona té tots els ingredients necessaris per convertir-se en una referència d’innovació en aquest camp. Aquesta aliança que signem avui ens encoratja a continuar treballant perquè Barcelona sigui un pol d’atracció de talent per construir la salut del futur”.

L’acord també preveu activar la promoció internacional de Barcelona com a ecosistema de referència mundial al sector de la salut digital, així com generar noves aliances amb actors internacionals i nous vincles amb altres ciutats o territoris d’excel·lència dins d’aquest àmbit. La incorporació del BHH en el BCN Green Deal, l’agenda econòmica de la ciutat de Barcelona 2030, és un altre dels acords signats entre els dos compromissaris.

El creixement del BHH suposarà la necessitat de disposar de més espais, i, és en aquest sentit, que l’Ajuntament de Barcelona estudiarà la possibilitat d’ampliar la seu física del BHH, preferentment, al mateix recinte modernista. Actualment, el hub ocupa 5.000 metres quadrats dels pavellons de Sant Manuel, Sant Leopold i el pavelló d’Operacions del Recinte Modernista de Sant Pau, on es troben allotjades 33 startups amb un total de 184 treballadors i també funciona com un centre d’interacció entre més de 350 membres  (startups, corporacions, institucions sanitàries, universitats i inversors), amb presència als cinc continents.

Pavelló de Sant Manuel © Recinte Modernista de Sant Pau
El BHH es troba al Pavelló de Sant Manuel del Recinte Modernista de Sant Pau. © Recinte Modernista de Sant Pau

Barcelona Health Hub és una associació sense ànim de lucre, que va néixer l’any 2018 amb la missió d’accelerar la transformació en l’àmbit de la salut digital i la seva transferència al sector. Actualment, fomenta la interacció entre els seus més de 350 membres, incloses startups, sanitat pública i privada, institucions, universitats, grans corporacions i inversors. El seu objectiu és esdevenir un centre de referència internacional en salut digital, que atregui innovació i talent.