Jaume Collboni, primer tinent d'alcaldia d'Economia.

Barcelona ajudarà a les micropimes amb crèdits per 12 milions

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, s'ha unit a l'ICF i a Avalis per ajudar les micropimes de la ciutat a capejar la crisi de la Covid-19.

[dropcap letter=”B”]

arcelona avança en la implantació de les diferents mesures impulsades pel Centre de Resposta Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona (Cecore) per pal·liar les conseqüències de l’emergència sanitària. A través de Barcelona Activa, el consistori ha llançat una línia de microcrèdits de la ma de l’Institut Català de Finances (ICF) i la societat de garantia recíproca Avalis de Catalunya.

La línia, batejada com a B-Crèdits, està dotada de 12 milions d’euros i es destinarà a fer front als problemes de liquiditat que pateix el teixit econòmic de la ciutat. Podran accedir a aquest finançament micropimes i autònoms, preferentment de sectors molt castigats com la restauració, el turisme, les indústries creatives, l’educació i l’esport, a més de dones treballadores autònomes i empresàries que hagin patit els efectes de la Covid-19.

“Hem dissenyat un producte financer que, a més d’estar avalat al 100% gràcies a l’Ajuntament, permet a autònoms i microempreses mantenir els seus negocis i seguir creant i innovant, fins que no hi hagi una recuperació d’ingressos”, ha explicat el tinent d’alcalde d’Economia, Jaume Collboni. Segons l’edil, la clau d’aquests préstecs és que es concedeixen amb un any de carència, pel que poden convertir-se “en una palanca més per a la reactivació econòmica”.

La línia B-Crèdits se suma a les múltiples solucions que ja havien posat en marxa fins ara l’ICF i Avalis per ajudar al teixit empresarial, amb més de 1.100 milions d’euros posats a disposició dels diferents sectors econòmics.

L’import d’aquests microcrèdits és de 12.500 euros, que caldrà tornar en un termini de cinc anys, amb el primer de carència. Avalis avalarà el 100% del préstec i, a canvi, rebrà una aportació de dos milions d’euros per part de l’Ajuntament. Aquesta línia es pot sol·licitar des del 5 d’octubre a través del web de Barcelona Activa, tot i que serà Avalis qui aprovi i autoritzi o denegui els préstecs, que seran atorgats per l’ICF.