CCCB
El CCCB acollirà activitats de l'ISEA 2022. © V. Z. González

Barcelona es convertirà al juny en la capital de l’art electrònic

L'ISEA, un dels simposis sobre aquesta disciplina més importants del món, torna a Europa després de més de deu anys

L’International Symposium on Electronic Arts (ISEA) és un dels esdeveniments anuals més consolidats en l’àmbit internacional, constituït com a punt de trobada per explorar la intersecció directa entre l’art, el disseny, la ciència, la tecnologia i la societat. A mesura que ha viatjat pel món, amb edicions a ciutats com Montreal, Durban, Manizales, Hong Kong o Sidney, l’ISEA ha servit a artistes, científics, tecnòlegs i teòrics per compartir la seva investigació, juntament amb els últims prototips, desenvolupaments tecnològics o obres artístiques vinculades a la ciència i la tecnologia.

Del 10 al 16 de juny de 2022, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) impulsa la 27a edició d’ISEA, que se celebrarà a Barcelona sota el lema Possibles. Després de més de deu anys sense aterrar a Europa, la capital catalana acollirà aquest estiu una nova edició d’ISEA, reforçant el lideratge de la ciutat en la recerca científica i la creativitat cultural, tant a escala nacional com internacional.

L’esdeveniment combinarà simposis, taules rodones, tallers, presentacions d’artistes o performances al CCCB i el MACBA amb una exposició d’artistes internacionals al Santa Mònica. Les tres institucions culturals col·laboren en l’organització de la 27a edició d’aquest simposi, així com el nou hub d’Art, Ciència i Tecnologia Hac Te, l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura.

D’altra banda, amb l’objectiu d’acostar les interseccions entre art, ciència i tecnologia a la ciutadania, ISEA2022 Barcelona i el hub Hac Te han creat el programa ISEA Ciutat/Territori, que proposa més de 50 activitats arreu de Catalunya. En concret, el programa consta d’exposicions, tallers, projectes a l’aire lliure, taules rodones, xerrades d’artistes o iniciatives escolars. A la capital catalana, s’organitzaran activitats de la mà de l’IED Barcelona Centre de Disseny, el FAD, la Sala Beckett o el Mercat de les Flors.

Més enllà de Barcelona, una de les principals extensions al territori serà Reus. Des del 26 de maig i fins a mitjans de juliol, Cal Massó acollirà una destacada exposició que reunirà les darreres obres d’art digital incorporades a la .BEEP {collection;}. A aquest programa cal sumar el mapping que es projectarà el 26 de maig a la façana d’una de les grans joies modernistes de Reus, Casa Navàs.

Altres iniciatives per acostar el programa a la ciutadania s’organitzaran a localitats catalanes com Girona, on destaca el taller d’avatars amb intel·ligència artificial al Centre d’Art Contemporani Bòlit el 18 de juny. Durant les pròximes setmanes es concretaran noves propostes a Lo Pati (Amposta), La Panera (Lleida), El Mèdol (Tarragona), el MAC (Mataró), el Konvent (Berga) i PLANTA (Balaguer).