Parc de Diagonal Mar
Durant el 2022, Barcelona va captar 3.600 milions d'euros d'inversió. © HEMAV

Barcelona escala a la sisena posició de ciutats europees més atractives per invertir el 2023

La capital catalana puja tres llocs al rànquing empatada amb Lisboa i per sobre de Copenhaguen, Varsòvia i Frankfurt

Barcelona ha escalat fins a la sisena posició al rànquing de ciutats europees més atractives per invertir el 2023, tres llocs per sobre de l’any anterior, segons una enquesta elaborada per la consultora immobiliària CBRE. La capital catalana va entrar per primera vegada al llistat el 2022, situant-se en la novena posició.

Aquest any, la ciutat ha aconseguit la sisena posició, empatada amb Lisboa i per davant de Copenhaguen, Varsòvia i Frankfurt. Londres i París han consolidat el seu lideratge com els llocs més atractius per invertir, amb una diferència substancial respecte al tercer lloc, Amsterdam. Berlín s’ha mantingut també a la quarta posició, seguida de Madrid, que escala posicions respecte a l’any 2022.

Durant el 2022, Barcelona va captar 3.600 milions d’euros d’inversió i va consolidar la tendència des del 2019, quan es va superar el llindar dels 3.000 milions. En termes generals, Espanya s’ha situat com a quart país més atractiu per als inversors europeus el 2023, tres posicions per sobre de l’any anterior. El Regne Unit ha aconseguit el primer lloc, seguida d’Alemanya i França, informa ACN.

En un context d’incertesa macroeconòmica, els inversors mantenen perspectives relativament bones per al 2023. La meitat espera que l’activitat inversora es mantingui estable o augmenti al llarg de l’any.

Per sectors, oficines es manté com el segment que més interès desperta a Europa en un context de tornada a l’oficina cada cop més consolidat. Concretament, segon CBRE, un 29% dels inversors europeus es decanten per oficines, un 25% per residencial i un 23% per industrial i logístic.