Barcelona i el futur digital: Pilar Conesa i Francesc Fajula, convidats de ‘Moments Estel·lars’

El dilluns 6 de març, un cop celebrada la nova edició del MWC, conversarem amb el conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona i amb la fundadora d'Anteverti sobre el llegat del congrés i l'oportunitat que té la capital catalana per convertir-se en referent en l'ús ètic i sostenible de la tecnologia

La CASA SEAT de Barcelona acollirà el dilluns 6 de març una nova sessió del cicle The New Barcelona – Moments Estel·lars, amb Francesc Fajula, conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona, i Pilar Conesa, fundadora i consellera delegada d’Anteverti i comissària del saló Smart City Expo World Congress, com a convidats. Amb ells farem un balanç de l’edició de 2023 del congrés Mobile World Congress (MWC), que s’haurà celebrat uns dies abans i que té la previsió de reunir 80.000 visitants.

És indiscutible l’important i enriquidor impacte que l’MWC ha tingut a la ciutat, convertida en un pol d’atracció internacional i en un formiguer de startups i de centres tecnològics de grans companyies internacionals. Aquesta transformació es viu també al mateix congrés, on els terminals mòbils tenen cada vegada menys importància i cedeixen el protagonisme a una nova revolució digital centrada en la realitat virtual, el blockchain o la intel·ligència artificial.

La fundació publicoprivada liderada per Francesc Fajula, que aquest any celebra el seu desè aniversari, té per objectiu maximitzar l’impacte social i econòmic del MWC, perquè els seus efectes arribin a tota la ciutat i perdurin tot l’any, però l’entitat s’ha marcat també el propòsit d’ajudar a definir el futur digital des de Barcelona. En aquest sentit, per la seva posició geoestratègica i gràcies a la decisió de la GSMA de mantenir el congrés a la ciutat de manera permanent, la capital catalana es presenta com un lloc ideal per abordar desafiaments d’escala global, com assegurar un ús sostenible i ètic de la tecnologia.

Organitzada en col·laboració amb la CASA SEAT, Must Media GroupBarcelona Global, en aquesta nova sessió de The New Barcelona – Moments Estel·lars, el periodista i professor de la UPF-BSM Toni Aira conversarà amb Francesc Fajula i Pilar Conesa sobre el rol de les ciutats en aquesta accelerada transformació digital, sobre el llegat del MWC i sobre aquesta necessitat incorporar una visió social i humanista a la revolució tecnològica. Per assistir-hi com a públic i poder formular també preguntes als ponents cal reservar plaça prèviament. Per aconseguir una entrada, fes clic aquí.

Pilar Conesa, consellera delegada d’Anteverti.

Pilar Conesa és la fundadora i consellera delegada de la consultora barcelonina Anteverti i comissària de l’Smart City Expo World Congress i dels diferents spin-off celebrats a tot el món. Té més de 30 anys d’experiència en posicions directives en l’àmbit de les TIC tant a nivell públic com privat, havent exercit com a màxima responsable de l’àrea tecnològica (CIO) de l’Ajuntament de Barcelona i com a directora general de Sector Públic i Sanitat a T-Systems Iberia.

És presidenta del Consell Empresarial de la Fundació Barcelona Innova i membre del Consell Assessor de Digital Future Society, del Consell General del MACBA i del Patronat d’EADA Business School. És ponent habitual en esdeveniments d’abast global i jurat de concursos internacionals d’innovació urbana –Reinventer Paris, World Smart City Awards, Le Monde Cities–. És la primera dona en haver estat guardonada amb el premi honorífic de La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica de Catalunya. Des d‘Anteverti assessora ciutats, governs i empreses a innovar per ser més eficients i sostenibles, amb un equip pluridisciplinar expert en ciutats intel·ligents, desenvolupament econòmic, transformació digital, innovació urbana, sostenibilitat i Agenda 2030 i internacionalització.

Francesc Fajula, conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona.

En paral·lel, Francesc Fajula és el director general de Mobile World Capital Barcelona des del juliol del 2022. Considerat un dels pioners de la indústria digital a Espanya, Fajula compta amb més de vint anys d’experiència en el sector, on ha desenvolupat la seva trajectòria en grans corporacions com Terra, Banesto, Grup Santander, Banc Sabadell o Dominion Global.

La seva carrera professional comença com a director d’E-Commerce a Terra, participant en la creació del primer marketplace, el qual va expandir a escala internacional. Posteriorment, ha exercit com a director d’Innovació i Estratègia Digital al Grup Santander, impulsant el Smartbank i totes les apps del banc. També va crear programes d’emprenedoria i una acceleradora a San Francisco sota l’auspici del Santander, ICEX i Red.es. Més tard, va continuar la seva carrera al Banc Sabadell com a director de Transformació Digital i Innovació. Durant la seva última etapa, ha exercit com a director general de Serveis Financers a Dominion Global. Fajula compta amb una dilatada experiència en la promoció de l’àmbit tecnològic, tant en projectes d’innovació a gran escala, com en accelerar startups i impulsar el talent jove.