Barcelona, pol d’atracció internacional per estudiar un MBA

Barcelona ocupa la setena posició en el rànquing mundial d’atracció de talent internacional per cursar un MBA (Master in Business Administration), segons la tercera edició de l’estudi MBA City Monitor 2017, realitzat per ESADE.

Aquest estudi, del qual s’encarrega el director de Global Insights & Strategic Initiatives de l’escola de negocis ESADE, Iván Bofarull, avalua la capacitat que tenen les ciutats d’atreure estudiants internacionals de MBA a temps complet. Aquests estudiants dediquen entre 12 i 24 mesos a l’MBA, per la qual cosa la decisió del destí està presa de manera molt acurada.

Barcelona, amb 924 estudiants, ha escalat dues posicions en aquest rànquing.

La ciutat que atreu més estudiants internacionals de MBA és Boston (Estats Units), amb 1.582 estudiants. La següent és Nova York (1.474 estudiants), mentre que el tercer lloc és per a Londres (1.228), primera ciutat europea. París és quart (1.068) i Chicago, cinquena (1.031).

Les tres ciutats europees que se situen entre les deu primeres del món –Londres, París i Barcelona– han aconseguit pujar llocs en el rànquing d’aquest any. En aquestes tres àrees es troben prestigioses escoles de negoci com London Business SchoolOxford Cambridge a la zona de Londres, Insead i HEC a París, i IESE i ESADE a Barcelona, entre d’altres.

Per elaborar aquest informe, que es publica des de l’any 2013, s’han tingut en compte les 100 universitats que encapçalen ranking de Full-Time MBA que publica el diari Financial TimesS’inclouen en cada àrea els centres educatius ubicats a un màxim de dues hores de distància.